Evenimentul Istoric > Articole online > Crima fără seamăn petrecută la un an după Nașterea Mântuitorului
Articole online

Crima fără seamăn petrecută la un an după Nașterea Mântuitorului

Astfel, Irod a poruncit celor trei magi să-l anunțe unde se află Hristos, Împăratul Care S-a născut:

Și trimițându-i la Betleem, le-a zis: Mergeți și cercetați cu de-amănuntul despre Prunc și, dacă Îl veți află, vestiți-mi și mie, că, venind și eu, să mă închin Lui” (Mt. 2, 8)

Mergând cei trei magi în Betleem să se închine lui Hristos, nu s-au mai întors la Ierusalim că să-l anunțe pe Irod unde se află dumnezeiescul Prunc. 

La porunca îngerului  aceștia s-au întors în țară lor urmând altă cale.  Văzând că a fost înșelat de magi, Irod s-a mâniat și a poruncit uciderea tuturor pruncilor de parte bărbătească, din tot Beleemul Iudeii și din împrejurimi, gândind că astfel va ucide pe noul împărat. 

S-a împlinit astfel prorocia:  „Glas se aude în Ramă, bocet și plângere amară. Rahilă își plânge copiii” (Ieremia 31: 15; Matei 2: 18).

Irod credea că dacă îi va ucide pe toți pruncii, Îl va ucide și pe Împăratul Hristos, ignorând însă, că Împărăția Mântuitorului nu este din lumea această.

Crima această fără seamăn s-a petrecut la un an după Nașterea Mântuitorului, când Irod caută Pruncul că o fiară sălbatică, că să îl ucidă. Prin voia lui Dumnezeu, familia sfânta și Pruncul Iisus s-au refugiat în Egipt și astfel a scăpat de mânia împăratului.

Tot în această vreme, la porunca lui Irod,  Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, pentru că nu l-a dat pe fiul la moarte, a fost ucis de către soldați în Templul din Ierusalim. 

După moartea acestuia, Irod a pus la cale omorârea bătrânilor lui Israel, cei pe care îi întrebase despre Prunc, și care îi spuseseră că are să se nască în Betleemul Iudeii.

Tot atunci au fost uciși: Hircan, Marele Preot, și cei șaptezeci de bătrâni ai Sinedriului.

 

Sursa: crestinortodox.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola