Evenimentul Istoric > Articole online > COVID-19 s-a transmis de la om la animal în premieră. Se poate și invers?
Articole online

COVID-19 s-a transmis de la om la animal în premieră. Se poate și invers?

Un animal a luat COVID-19. Este prima dată când oricare dintre noi şi de oriunde din lume ştie că o persoană a infectat animalul şi că animalul s-a îmbolnăvit.

Însă, nu există dovezi care să sugereze că animalele pot infecta oamenii cu noul coronavirus, a precizat USDA, care a avertizat însă persoanele care prezintă această boală să limiteze contactul cu animalele de companie şi cu alte animale.

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile guvernamentale americane.

O femelă de tigru malaezian în vârstă de patru ani, al cărei nume este Nadia, se numără printre mai mulţi lei şi tigri de la Bronx Zoo care au dezvoltat tuse uscată, a precizat într-un comunicat Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădină zoologică newyorkeză.

Probleme respiratorii

Nu se cunoaşte modul în care virusul afectează alte specii. Felinele mari au prezentat o pierdere a apetitului, însă societatea a transmis că se aşteaptă ca toate animalele să se recupereze.

Femela de tigru a început să prezinte semne ale acestei maladii respiratorii la sfârşitul lunii martie, cel mai probabil în urma contactului cu un lucrător de la grădina zoologică, purtător asimptomatic al virusului, a indicat într-un comunicat Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA), potrivit Agerpres.

Paul Calle, veterinar-şef la Bronx Zoo spune că nu este cunoscută identitatea angajatului care a infectat tigrul.

Potrivit USDA, acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19, o boală care provoacă probleme respiratorii.

Grădina zoologică newyorkeză a fost închisă la jumătatea lunii martie, iar primul tigru a început să prezinte simptome în data de 27 martie.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola