Evenimentul Istoric > Articole online > Covid-19 l-a lovit mortal pe nașul muzicii reggae
Articole online

Covid-19 l-a lovit mortal pe nașul muzicii reggae

Deși cauza morții nu a fost făcută publică, BBC News notează că artistul fusese internat cu simptome asemănătoare infecției cu Covid-19. El era în comă indusă, un purtător de cuvânt declarând recent că acesta se luptă pentru viața lui.

Cu vocea sa inconfundabilă, Hibbert a devenit cunoscut în anii 1960 pentru piesele Pressure Drop, Monkey Man și Funky Kingston.

Susținea că el a fost cel care a botezat acest gen de muzică și a impus termenul „reggae”, în 1968, cu hitul „Do The Reggay”.

Toots Hibbert, unul dintre artiștii influenți care au contribuit esențial la popularizarea curentului muzical reggae și solist al trupei Toots and the Maytals, a murit la vârsta de 77 de ani.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de familia sa: „Cu inimile îndurerate anunțăm că Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert a plecat dintre noi în pace, în această seară, înconjurat de familie, la Spitalul Universitar, în Jamaica.

Familia și echipa sa ar doi să le mulțumească medicilor și asistenților pentru grija și eforturile depuse, și sunteți rugați să le respectați viața privată în această perioadă de suferință”.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola