Evenimentul Istoric > Articole online > COVID-19 l-a condamnat la moarte pe Spintecătorul din Yorkshire
Articole online

COVID-19 l-a condamnat la moarte pe Spintecătorul din Yorkshire

Criminalul britanic Peter Sutcliffe a decedat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunţat postul Sky.

Criminalul în serie a murit în spital, a declarat un purtător de cuvânt al Prison Service, citat de The Guardian.

El a fost arestat în 1981 şi a pledat vinovat pentru 13 capete de acuzare pentru crimă şi șapte pentru tentativă de crimă.

Peter Sutcliffe şi-a petrecut restul zilelor în închisoarea Frankland din comitatul Durham.

Potrivit The Guardian, el a murit la Spitalul Universitar din North Durham, situat în apropierea închisorii.

Sky News a relatat că Sutcliffe a fost internat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi ar fi refuzat tratamentul.

În vârstă de 74 de ani, Peter Sutcliffe a fost tratat în urmă cu două săptămâni pentru un posibil atac de cord şi a fost ulterior transportat înapoi în închisoare, însă a fost internat din nou după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, Sutcliffe avea o stare de sănătate precară, era obez şi avea diabet, notează The Guardian, citat de Agerpes.

Auzea vocea lui Dumnezeu

Sutcliffe a atacat inițial femeile și fetele din zonele rezidențiale, dar se s-a mutat în cartierele cu lumină roșie, deoarece a fost atras de vulnerabilitatea prostituatelor.

El ar fi folosit în mod regulat serviciile prostituate din Leeds și Bradford. După arestarea sa în Sheffield pentru conducerea cu plăcuțe de înmatriculare false în ianuarie 1981, a fost transferat la Poliția din West Yorkshire, care l-a întrebat cu privire la asasinate.

A mărturisit că este criminalul, spunând că vocea lui Dumnezeu l-a trimis într-o misiune de a ucide prostituate. După condamnarea sa, Sutcliffe a început să folosească numele de fată al mamei sale, Coonan.

Poliția din West Yorkshire a fost criticată pentru că nu l-a prins pe Sutcliffe, în ciuda faptului că l-a intervievat de nouă ori pe parcursul anchetei de cinci ani.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola