Evenimentul Istoric > Articole online > Coronavirus. Un medic ne îndeamnă să ne rugăm pentru cei bolnavi de COVID-19
Articole online

Coronavirus. Un medic ne îndeamnă să ne rugăm pentru cei bolnavi de COVID-19

Medicul Victoria Bîrluţiu, șeful Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a postat, pe pagina personală de Facebook, un mesaj care arată că şi medicii se roagă ca să poată salva pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

„Cam aşa arată momentul în care ne găsim…”, a scris infecţionistul Victoria Bîrluţiu, mesajul însoţind imaginea unui tablou care înfăţişează o femeie care se roagă.

La începutul pandemiei, medicul Victoria Bîrluţiu a stat aproape două luni în spital alături de bolnavi. De atunci, este infecţionistul din judeţul Sibiu care a consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19.

„Ce m-a impresionat cel mai mult? Dramele celor pierduţi şi ale familiilor internate în acel moment în care unul dintre ei pierdea lupta cu boala, imposibilitatea de a fi pe ultimul drum împreună…

Cel mai fericit moment e când revin pacienţii gravi din terapie intensivă, reuşind să se vindece. Suntem oameni, izolarea ne accentuează partea aceasta a sensibilităţii şi umanităţii”, declara, în luna mai, pentru Agerpres, Victoria Bîrluţiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este unitatea medicală care a tratat, până în prezent, cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţ, potrivit datelor oficiale.

Peste 820.000 de teste pentru depistarea COVID-19 au fost efectuate în octombrie, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi, în luna octombrie fiind atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.

Registration

Aici iti poti reseta parola