Evenimentul Istoric > Articole online > Corneliu Coposu a intuit că l-a cunoscut pe viitorul președinte al SUA cu opt ani înainte ca să fie ales
Articole online

Corneliu Coposu a intuit că l-a cunoscut pe viitorul președinte al SUA cu opt ani înainte ca să fie ales

Președintele PNȚCD, Corneliu Coposu a participat, între 17 și 20 august 1992, la „Republican Party Presidential Primaries”, Convenția Partidului Republican, la Houston (Texas), unde a fost unul dintre invitații de onoare.

La întoarcerea sa acasă a povestit apropiaților săi, că l-a cunoscut pe viitorul președinte american.

Despre acest episod, Ion-Andrei Gherasim, secretarul personal al Seniorului, a scris pe contul său de Facebook:

„Eu, îi spun: „Da, și eu sper să fie George Bush”.

La care Seniorul: „Nu, nu mă refer la actualul președinte, ci la fiul său, George W. Bush! Veți vedea că băiatul lui Bush va fi președinte!”.

După opt ani și jumătate, George W. Bush a devenit al 43-lea președinte al S.U.A. În acea zi mi-am adus aminte de premoniția președintelui Coposu!”.

Tată și fiu

www.agoramag.ro

George Walker Bush, născut la 6 iulie 1946 în New Haven, Connecticut, a devenit cel de-al patruzeci și treilea președinte al Statelor Unite ale Americii în urma unor alegeri mult discutate, desfășurate la sfârșitul anului 2000.

Pe 2 noiembrie 2005 a fost reales pentru a doua oară, învingându-l pe democratul John Kerry, printr-un scor foarte strâns. Al doilea mandat al său s-a terminat la data de 20 ianuarie 2009. Tatăl său, George H. W. Bush, a fost cel de-al patruzeci și unulea președinte al țării, cu 9 ani înainte.

Registration

Aici iti poti reseta parola