Evenimentul Istoric > Articole online > Corabie naufragiată în epoca romană, descoperită în largul insulei Kefalonia
Articole online

Corabie naufragiată în epoca romană, descoperită în largul insulei Kefalonia

Specialiştii cred că vasul a rămas pe fundul mării timp de 2000 de ani.

Geologii greci au scanat fundul mării din jurul insulei ionice Kefalonia şi au localizat corabia naufragiată, în cadrul unui proiect de evaluare a patrimoniului natural şi cultural submarin, între 2013 şi 2014, scrie Journal of Archaeological Science.

Naufragiul din Fiskardo

Vasul a fost găsit nu departe de portul pescăresc Fiskardo. Naufragiul a fost denumit după numele satului, căci acum este numit „naufragiul de la Fiskardo”.

Într-un articol care va fi publicat în ianuarie de revista Journal of Archaeological Science şi care este deja disponibil online, cercetătorii de la departamentul de Geologie al Universităţii din Patras au precizat că ambarcaţiunea, datând din secolul I î. Hr. şi având 34 de metri lungime şi 13 metri lăţime, transporta aproximativ 6.000 de amfore.

Autorii articolului precizează că este vorba despre una dintre cele mai mari corăbii din acea perioadă descoperite în Mediterana.

În stare bună

Celelalte ambarcaţiuni, cu o lungime de 40 de metri, au fost descoperite în Mediterana occidentală.

Atât corabia, cât şi încărcătura se află în stare bună şi pot oferi informaţii preţioase despre rutele maritime şi comerţul din acea epocă, precum şi despre tehnicile de construcţie navală.

Epava a fost descoperită în strâmtoarea care desparte Kefalonia de insula Ithaca, în apropiere de plaja turistică a localităţii Fiskardo.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola