Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Comisia care investighează revolta de la Capitoliu publică noi mărturii
Articole online

Comisia care investighează revolta de la Capitoliu publică noi mărturii

Capitoliu

Generalul Mark Milley a declarat că a avut convorbiri cu până la 60 de țări diferite în perioada haotică a alegerilor din 2020, asigurându-le că SUA „nu vor face vreo nebunie”

Milley, președintele Statului Major Întrunit, a fost principalul consilier militar al președintelui din 2019. Comisia specială a Camerei Reprezentanților care investighează revolta de la Capitoliu a publicat duminică mărturia sa, luată la 17 noiembrie 2021, printre o sumedenie de documente.

Milley a declarat comisiei că apelurile sale cu șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, și cu secretarul de stat Mike Pompeo s-au înmulțit după alegeri. El a spus că a folosit apelurile pentru a promova un transfer pașnic de putere și pentru a le raporta ce vedea peste hotare, în timp ce președintele de atunci Donald Trump refuza să recunoască alegerile și răspândea afirmații false despre o fraudă generalizată.

„Pentru că la nivel internațional, după alegeri, a existat o mare îngrijorare cu privire la stabilitatea guvernului Statelor Unite”, a spus Milley, potrivit transcrierii, adăugând: „Am vorbit în mod constant cu omologii mei străini”.

revolta

Milley a precizat că apelurile sale către omologul său din China, efectuate în ultimele luni ale președinției fostului președinte Donald Trump, au fost cunoscute pe scară largă. Dar el a spus că a făcut, de asemenea, „50 sau 60 de apeluri telefonice către alți omologi” în acea perioadă.

„Au existat multe eforturi pentru a calma apele, pentru a ne asigura că oamenii de peste mări și țări au înțeles că, știți, este vorba de schimbările normale ale democrației și că acesta este un guvern stabil, că nu vom face ceva nebunesc și toate astea”, a spus el. „Asta a necesitat un anumit grad de efort”.

Milley a adăugat că tema apelurilor a fost „echilibru, transfer pașnic de putere, toate acestea”.

Mărturia lui Milley a inclus și alte dezvăluiri, inclusiv faptul că au existat discuții în timpul administrației Trump despre represalii împotriva ofițerilor militari pensionați care l-au criticat public pe președinte. El a precizat că au existat mai multe articole de opinie scrise de ofițeri în retragere care au fost „foarte critice la adresa președintelui Trump de atunci”.

„Și chiar au existat discuții cu mine: Aduceți-l înapoi în serviciul activ, trimiteți-l în fața curții marțiale, știți, faceți-l să meargă pe scândură. I-am sfătuit să nu facă asta, pentru că asta ar fi politizat și mai mult, din punctul meu de vedere personal”, a spus Milley.

capitoliu

Registration

Aici iti poti reseta parola