Evenimentul Istoric > Articole online > Cîțu a renunțat, Orban rămâne premier interimar
Articole online

Cîțu a renunțat, Orban rămâne premier interimar

Şedinţa Parlamentului privind învestirea Guvernului a fost suspendată, joi, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că a primit o adresă din partea premierului desemnat că îşi depune mandatul. 

În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare. Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii de joi.

Un gest de mare responsabilitate

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este unul „de mare responsabilitate” şi acesta s-a consultat cu colegii din partid înainte să facă acest pas.

„Urmare a apelului la responsabilitate şi normalitate lansat de forţele parlamentare, urmare a modului în care evoluează în mod îngrijorător această epidemie nocivă, urmare a declarării ieri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pandemiei de coronavirus, premierul desemnat Florin Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate şi a luat decizia de a renunţa la mandat pe baza unui singur principiu: că atunci când eşti în război, şi România este în război cu această epidemie de coronavirus, niciodată comandantul nu părăseşte linia frontului.

Prin urmare, colegul nostru Florin Cîţu s-a consultat cu colegii şi a luat decizia să facă acest pas, iar prin decizia pe care a luat-o Ludovic Orban ca şi premier interimar, omul care a gestionat de la bun început această situaţie cap coadă şi care va avea sarcina să se ocupe în continuare de gestionarea acestei situaţii este mandatat de colegii din PNL să strângă toată clasa politică în jurul lui, să strângă societatea civilă, să strângă tot ceea ce este bun în această ţară pentru că doar împreună vom reuşi să limităm efectele nocive ale acestei epidemii”, a spus Roman la Parlament.

El a susţinut că la momentul în care Florin Cîţu a fost desemnat premier nu exista „evoluţia îngrijorătoare” a epidemiei de coronavirus.

Întrebat dacă a fost desemnat premier pentru a nu trece de Parlament, Roman a răspuns: „Nici vorbă de aşa ceva”.

Registration

Aici iti poti reseta parola