Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ciorchinele de struguri care se vinde cu prețul unui autoturism. Istoria soiului Ruby Roman
Articole online

Ciorchinele de struguri care se vinde cu prețul unui autoturism. Istoria soiului Ruby Roman

Un ciorchine de struguri s-a vândut vineri în centrul Japoniei cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie din acest sezon.. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare prin comparaţie cu sezonul anterior, fiind stabilit astfel un record pentru al treilea an consecutiv.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii din soiul Ruby Roman prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul a fost dezvoltat şi este cultivat în exclusivitate.

„Vreau să introduc Ruby Roman populaţiei din Taiwan”, a declarat Hsieh, în vârstă de 66 de ani, care a precizat că raportat la „un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mica”.

Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul Ruby Roman.

„Zilele însorite, cu temperaturi ridicate, au continuat chiar înainte de recoltare, aşa că am reuşit să culegem struguri cu o dulceaţă intense”, a declarant, potrivit Agerpres, Mitsuo Maruyama, director adjunct al grupului de cercetare a soiului Ruby Roman, un organism format din cultivatori din prefectura Ishikawa.

Varietatea de struguri Ruby Roman, cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscută pentru conţinutul ridicat de zahăr şi nivelul redus de aciditate.

Soiul a fost lansat pe piaţă în august 2008.

Povestea lor a început în anul 1995, când crescătorii de struguri din prefectura japoneză Ishikawa și-au dorit să conceapă un soi special de struguri, de mărime mai mare.

Au apelat la ajutorul Centrului de Cercetare Agricolă al prefecturii și au reușit să planteze aproape 400 de butași pe o parcelă de testare.

Din acest număr mare doar în patru au apărut boabele roșii, iar într-unul au apărut boabele mari.

În anii următori, crescătorii au înmulțit acest soi și l-au îmbunătățit. Aceștia au reguli stricte atunci când vine vorba despre felul în care sunt concepuți ciorchinii.

Fiecare bob trebuie să cântărească minimum 20 de grame, să aibă o aciditate scăzută, iar conținutul de zahăr să fie de 18%.

Există și struguri mai buni decât aceștia, anume clasa Premium.

Pentru a primi acest titlu, boabele trebuie să cântărească mai mult de 30 de grame și ciorchinele să fie de cel puțin 700 de grame.

E clar că strugurii Ruby Roman nu sunt accesibili pentru oricine, motiv pentru care sunt vânduți adesea la licitații, oferiți sub formă de cadouri sau folosiți în scopuri promoționale de către diferite companii.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola