Evenimentul Istoric > Articole online > Ciolacu se ia la trântă cu Putin. Tensiune maximă între România și Rusia
Articole online

Ciolacu se ia la trântă cu Putin. Tensiune maximă între România și Rusia

„Orice formă de ameninţare din partea Federaţiei Ruse este inacceptabilă! Faptul că România este şi se consolidează ca cea mai sigură ţară din regiune deranjează Moscova.

Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus. Să nu uităm, însă, că istoria ne dă noua dreptate în eforturile naţionale de a fi prosperi, liberi şi în siguranţă. Securitatea naţională se va consolida şi mai mult în lunile şi anii următori, iar ‘arcul de tensiune’ este generat de ruşi şi nicidecum de NATO”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că, în vreme ce Rusia acţionează „concret şi violent” în regiune, România alege să întărească parteneriatele-cheie.

„După Georgia şi Ucraina, toată lumea a înţeles că, dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acţionează concret şi violent în vecinătate.

România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele-cheie. O eventuală prezenţă suplimentară americană în regiunea Marii Negre nu ar contraveni în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeii şi a zonei Mării Negre de către Federaţia Rusă. Totodată, avem nevoie ca ţara noastră să revină mai puternică economic, social şi politic după crizele aduse de COVID-19”, a completat Marcel Ciolacu.

Provocarea Rusiei

Joi, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat planurile SUA privind desfăşurarea în România a unei părţi din unităţile militare americane retrase din Germania – aşa cum au declarat recent reprezentanţi de rang înalt ai armatei Statelor Unite – şi a denunţat faptul că aceste planuri, la fel ca decizia Pentagonului de a-şi spori prezenţa militară în Polonia şi în ţările baltice, se înscriu în strategia NATO de creare a unui „arc de tensiune” la graniţele de vest ale Federaţiei Ruse, potrivit unei sinteze a briefingului postat pe site-ul MAE rus, citat de Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola