Evenimentul Istoric > Articole online > Celebrul teatru Covent Garden a fost depozit de mobilă în timpul Primului Război Mondial
Articole online

Celebrul teatru Covent Garden a fost depozit de mobilă în timpul Primului Război Mondial

Amplasat în centrul capitalei britanice, în cartierul Covent Garden, Teatrul de Operă Regală este a treia clădire ridicată în acest loc, deoarece cele anterioare au pierit în incendiile din 1808 şi 1856.

Dacă la începutul secolului al XVIII-lea, cladirea, construită de arhitectul Edward Shepberd, a fost utilizată ca teatru, ulterior, în anul 1734, aici a fost pus în scenă primul spectacol de balet, iar mai apoi a fost tranformată în operă.

Redenumire

În 1892, odată cu extinderea repertoriului, teatrul a fost redenumit Royal Opera House.

Au fost organizate sezoane de vară şi de iarnă de operă şi de balet şi între sezoan teatrul era închis pentru proiecţii de film, dans, cabaret şi conferinţe.

În timpul Primului Război Mondial, clădirea a servit drept depozit de mobilă, iar în timpul celui de-al doilea, a fost sală de dans, potrivit roh.org.uk.

Consolidare

Lucrări masive de consolidare şi reamenajare au fost executate în anii 1990, însă au fost păstrate anumite elemente care au supravieţuit ultimului incendiu, precum faţada, foaierul sau auditoriumul.

Abia după crearea Loteriei naţionale Opera a primit 58,5 milioane de lire sterline pentru costurile reconstrucţiei. În total, transformarea totală a costat 178 de milioane de lire sterline şi a durat trei ani.

 În prezent, Royal Opera House  este numită pur și simplu „Covent Garden”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola