Celebra Betty, care a împrumutat corpul lui Mae West, a ajuns la 90 de ani

 

Betty a fost, pe rând, cântăreaţă, profesoară, secretară, soţie sau baby-sitter.

Filmele în care apărea Betty Boop aveau drept coloană sonoră melodii de jazz, interpretate de artişti celebri precum Cab Calloway, Louis Armstrong şi Don Redman.

Cenzurată

O schimbare incredibilă pentru admiratorii lui Betty Boop a avut loc în 1935, când în SUA a fost votată legea „Hays Code”, care viza interdicţia conţinutului nepotrivit. Erau cenzurate nu doar ziarele şi filmele, ci şi desenele animate.

Astfel, Betty Boop s-a transformat într-un personaj neinteresant, lipsit de esenţă şi culoare. Cu toate acestea, Max Fleischer a încercat diverse tertipuri pentru a face faţă cenzurii.

Astfel, în filmul „A Language All My Own”, Betty cânta o melodie în faţa unui public format din japonezi, în engleză şi japoneză. Partea englezească a cântecului era cât se poate de inocentă, dar cea japoneză, tradusă, avea câteva versuri însemnând „Haide cu mine şi ridică-mi fusta!”.

După declinul cauzat de schimbarea de look, Betty Boop a revenit în forţă, la mijlocul anilor ’80. Viaţa păpuşii animate nu a fost întotdeauna numai lapte şi miere.

Un exemplu în acest sens este procesul intentat studiourilor Fleishcher de creatorii rivalei sale, Helen Kane (de la Disney), care au cerut despăgubiri de 250.000 de dolari, motivând că Betty Boop i-a furat admiratorii.

 

Sursa: Agerpres