Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai vechi ziar din lume a apărut într-o zi de 7 noiembrie
Articole online

Cel mai vechi ziar din lume a apărut într-o zi de 7 noiembrie

Printre acestea se numără numiri în anumite funcţii publice, insolvenţe declarate de persoane juridice sau fizice, acordarea unor decoraţii militare.

„The London Gazzette” nu este un ziar convenţional şi pentru că nu oferă informaţii despre o gamă largă de subiecte şi nu are un tiraj impresionant. Este considerată cea mai importantă publicaţie cu acest statut din Regatul Unit.

Conform paginilor „The London Gazzette”, aceasta este şi cel mai vechi ziar englez care continuă să apară cu regularitate în Marea Britanie. Primul său exemplar datează din 7 noiembrie 1665, apărut sub denumirea „The Oxford Gazette”, potrivit Agerpres.

În Marea Britanie există şi alte ziare ce publică informaţii oficiale, precum „Edinburgh Gazette” şi „Belfast Gazzette”, însă pe când acestea se referă cu precădere la informaţii cu legătură directă pentru Scoţia şi Irlanda de Nord, în cea din Londra sunt publicate informaţii de interes pentru întregul Regat Unit.

„The London Gazzette” este publicată de „The Stationary Office”, înfiinţată în 1996, şi reprezintă vocea Oficiului pentru Informaţii Publice.

Registration

Aici iti poti reseta parola