Evenimentul Istoric > Articole online > Cel mai scurt pontificat din istorie
Articole online

Cel mai scurt pontificat din istorie

Urban al VII-lea, pe numele său iniţial Giambattista Castagna, s-a născut la 4 auguast 1521, la Roma, în Italia.

Avea origini nobile şi a ocupat mai multe funcţii-cheie în rândul clericilor, inclusiv cea de ambasador papal în Spania, până în 1572, cardinal (1583) şi inchizitor general (1586), potrivit britannica.com.

Cunoscut pentru actele sale de caritate şi pietate, a fost ales Papă la 15 septembrie 1590.

Papa Urban al VII-lea a murit la 27 septembrie 1590, la numai 13 zile după ce fusese ales Papă.

Astfel, el a devenit Papa cu cel mai scurt pontificat din istorie. Urban al VII-lea l-a avut predecesor pe faimosul Sixtus al V-lea.

Urban al VII-lea nu a putut face mare lucru în timpul celor 13 zile de pontificat, dar a luat o decizie foarte importantă, scrie history.info.

Se pare că el este prima persoană din lume care a interzis fumatul în spaţiile publice.

El a anunţat că va excomunica pe oricine va fuma în interiorul bisericii sau în faţa ei, inclusiv pe cei prinşi că mestecă frunze de tutun sau doar le adulmecă.

Urban al VII-lea s-a îmbolnăvit de malarie şi a murit chiar înainte de a fi instalat la Vatican. La momentul acela avea 69 de ani.

History.info notează că, deşi Urban al VII-lea a avut cel mai scurt pontificat din istorie, mai sunt şi alte pontificate cu o durată mică. De exemplu, un număr de nouă Suverani Pontifi au avut un mandat la cârma Bisericii Catolice de sub o lună.

Papa Ioan Paul I a murit în 1978, după un pontificat de numai 33 de zile, iar mulţi au suferit de pe urma pierderii sale, mai notează history.info.

Registration

Aici iti poti reseta parola