Evenimentul Istoric > Articole online > Cel mai scump ceas de mână vândut la o licitație a fost al unui mare actor născut pe 26 ianuarie ca și Ceaușescu
Articole online

Cel mai scump ceas de mână vândut la o licitație a fost al unui mare actor născut pe 26 ianuarie ca și Ceaușescu

Ceasul, conceput special pentru piloţii şi pasionaţii de curse automobilistice, îi fusese oferit actorului american în 1969 de către soţia sa, Joanne Woodward, într-o perioadă în care el filma pentru ”Winning”, o producţie cinematografică de James Goldstone în care vedeta a interpretat rolul unui pilot de curse auto.

Ceasul a fost achiziţionat de un cumpărător anonim după 12 minute de licitare şi supralicitare prin intermediul telefonului.

Legendarul actor Paul Newman a purtat zilnic acest Rolex Daytona până în 1984, lăudându-se în mod regulat cu precizia acestuia şi chiar pariind cu prietenii săi pe această temă sunând la serviciul ”ora exactă”.

Ceasul, cu care actorul apare în nenumărate fotografii de epocă, a fost înlocuit cu un alt Daytona, pe care Newman l-a primit tot de la soţia sa.

Actorul

Paul Newman s-a născut la 26 ianuarie 1925, la Shaker Heights, Ohio, SUA.


A urmat studii la „Shaker Heights School” iar apoi la Kenyon College, în Gambier, Ohio. Ulterior s-a înscris în Marina militară a SUA. A revenit la Kenyon College unde şi-a luat licenţa în ştiinţe economice (1949).

A studiat actoria la Universitatea din Yale, New Haven, Connecticut.

În 1953 îşi face debutul pe Broadway în piesa lui William Inge, „Picnic”.

Paul Newman a debutat în ”The Silver Chalice” (1954) şi a reuşit să se impună cu cel de-al doilea rol din cariera sa, cel al lui Rocky Graziano în ”Somebody Up There Likes Me” (1956). Au urmat: ”The Long, Hot Summer” (1958), ”Cat on a Hot Tin Roof” (1958) şi ”Sweet Bird of Youth” (1962).

Alături de Robert Redford, un alt mare actor şi idol al cinefililor din întreaga lume, Paul Newman a dat viaţă unuia dintre cele mai fermecătoare cupluri cinematografice, în ”Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1969).

În 1987, Paul Newman a fost distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în filmul ”The Color of Money”, regizat de Martin Scorsese, unde a apărut alături de Tom Cruise, potrivit imdb.com.

Newman a lucrat, de-a lungul anilor, cu unii dintre cei mai importanţi regizori, printre care Alfred Hitchcock, John Huston, Robert Altman, Martin Scorsese şi fraţii Coen. Printre partenerii săi de scenă sau film s-au numărat Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Tom Cruise, Tom Hanks şi Robert Redford.

A fost actor, scenarist, militant pentru drepturi civice, pilot de automobile, om de afaceri, magnat al presei.

Newman a lucrat, de-a lungul anilor, cu unii dintre cei mai importanţi regizori, printre care Alfred Hitchcock, John Huston, Robert Altman, Martin Scorsese şi fraţii Coen. Printre partenerii săi de scenă sau film s-au numărat Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Tom Cruise, Tom Hanks şi Robert Redford.

S-a stins din viaţă la 26 septembrie 2008, la locuinţa sa din Westport, Connecticut. A fost căsătorit de două ori şi a avut şase copii.

Registration

Aici iti poti reseta parola