Evenimentul Istoric > Articole online > Cel mai scump ceas de mână vândut la o licitație a fost al unui mare actor născut pe 26 ianuarie ca și Ceaușescu
Articole online

Cel mai scump ceas de mână vândut la o licitație a fost al unui mare actor născut pe 26 ianuarie ca și Ceaușescu

Un ceas Rolex Daytona a fost adjudecat, în 2017, pentru suma de 17,8 milioane de dolari, la New York, un record mondial pentru un ceas de mână vândut la o licitaţie.

Ceasul, conceput special pentru piloţii şi pasionaţii de curse automobilistice, îi fusese oferit actorului american în 1969 de către soţia sa, Joanne Woodward, într-o perioadă în care el filma pentru ”Winning”, o producţie cinematografică de James Goldstone în care vedeta a interpretat rolul unui pilot de curse auto.

Ceasul a fost achiziţionat de un cumpărător anonim după 12 minute de licitare şi supralicitare prin intermediul telefonului.

Legendarul actor Paul Newman a purtat zilnic acest Rolex Daytona până în 1984, lăudându-se în mod regulat cu precizia acestuia şi chiar pariind cu prietenii săi pe această temă sunând la serviciul ”ora exactă”.

Ceasul, cu care actorul apare în nenumărate fotografii de epocă, a fost înlocuit cu un alt Daytona, pe care Newman l-a primit tot de la soţia sa.

Actorul

Paul Newman s-a născut la 26 ianuarie 1925, la Shaker Heights, Ohio, SUA.


A urmat studii la „Shaker Heights School” iar apoi la Kenyon College, în Gambier, Ohio. Ulterior s-a înscris în Marina militară a SUA. A revenit la Kenyon College unde şi-a luat licenţa în ştiinţe economice (1949).

A studiat actoria la Universitatea din Yale, New Haven, Connecticut.

În 1953 îşi face debutul pe Broadway în piesa lui William Inge, „Picnic”.

Paul Newman a debutat în ”The Silver Chalice” (1954) şi a reuşit să se impună cu cel de-al doilea rol din cariera sa, cel al lui Rocky Graziano în ”Somebody Up There Likes Me” (1956). Au urmat: ”The Long, Hot Summer” (1958), ”Cat on a Hot Tin Roof” (1958) şi ”Sweet Bird of Youth” (1962).

Alături de Robert Redford, un alt mare actor şi idol al cinefililor din întreaga lume, Paul Newman a dat viaţă unuia dintre cele mai fermecătoare cupluri cinematografice, în ”Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1969).

În 1987, Paul Newman a fost distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în filmul ”The Color of Money”, regizat de Martin Scorsese, unde a apărut alături de Tom Cruise, potrivit imdb.com.

Newman a lucrat, de-a lungul anilor, cu unii dintre cei mai importanţi regizori, printre care Alfred Hitchcock, John Huston, Robert Altman, Martin Scorsese şi fraţii Coen. Printre partenerii săi de scenă sau film s-au numărat Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Tom Cruise, Tom Hanks şi Robert Redford.

A fost actor, scenarist, militant pentru drepturi civice, pilot de automobile, om de afaceri, magnat al presei.

Newman a lucrat, de-a lungul anilor, cu unii dintre cei mai importanţi regizori, printre care Alfred Hitchcock, John Huston, Robert Altman, Martin Scorsese şi fraţii Coen. Printre partenerii săi de scenă sau film s-au numărat Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Tom Cruise, Tom Hanks şi Robert Redford.

S-a stins din viaţă la 26 septembrie 2008, la locuinţa sa din Westport, Connecticut. A fost căsătorit de două ori şi a avut şase copii.

Registration

Aici iti poti reseta parola