Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai influent toboșar e ucis de propria vomă
Articole online

Cel mai influent toboșar e ucis de propria vomă

A fost toboşarul legendarei trupe rock Led Zeppelin, pasiunea pentru acest instrument consacrându-l drept „cel mai influent toboşar”.

John Bonham s-a născut la 31 mai 1948, la Redditch, Worcestershire. După terminarea liceului, a lucrat pentru tatăl său, Jack Bonham, în domeniul construcţiilor, în paralel evoluând în diverse trupe.

În 1964, a cântat prima oară în trupa Terry Webb and the Spiders.

A concertat în diverse localuri, alături de trupe precum: The Blue Star Trio şi The Senators. A acumultat experienţă şi a decis să urmeze o carieră în acest sens.

Doi ani mai târziu, s-a alăturat grupului blues Crawling King Snakes, al cărui lider era Robert Plant. În această perioadă, Bonham şi-a câştigat reputaţia de cel mai bun toboşar din Anglia.

În 1967, s-a alăturat formaţiei Band of Joy, acesta reprezentând începutul carierei sale de succes, înregistrând numeroase demo-uri, însă niciun album. Trupa s-a destrămat foarte repede.

La scurt timp, a fost recrutat de Robert Plant în trupa sa – The New Yardbirds, care ulterior a devenit Led Zeppelin, şi alături de care a cântat până la finele vieţii şi a înregistrat hituri celebre precum: Whole Lotta Love (1970), Immigrant Song (1971), Black Dog (1972), Trampled Under Foot (1975), Fool in the Rain (1980).

A murit la 25 septembrie 1980, în casa lui Jimmy Page, asfixiat cu propria vomă. Băuse atât de mult încât nu s-a putut trezi să vomite.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola