Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai înalt om din toate timpurile avea 1,82 metri la opt ani. A murit pe 15 iulie
Articole online

Cel mai înalt om din toate timpurile avea 1,82 metri la opt ani. A murit pe 15 iulie

Robert Pershing Wadlow, deţinătorul recordului mondial de cel mai înalt om din lume (2,72 m) s-a născut la 22 februarie 1918, în Alton, Illinois.

Ultima dată când a fost măsurat, la 27 iunie 1940, avea înălţimea de 2.72 de metri.

A fost menţionat în prima ediţie a Guinness Book, în 1955, recordul său rămânând neîntrecut până în zilele noastre. Deşi a avut o greutate şi o înălţime normale la naştere, glanda pituitară cu o activitate peste limita normală a condus la o dezvoltare fizică excesivă.

Până la vârsta de 8 ani, Robert măsura 1,82 m, iar până la 18 ani avea 2,54 m şi cântărea 176 de kg. În tinereţe, Robert era într-o stare foarte bună de sănătate, dar lungimea picioarelor i-a dat bătăi mari de cap de-a lungul vieţii.

A murit la 15 iulie 1940.

A fost dus în oraşul natal, Alton, Illinois, unde a fost înmormântat. În memoria sa, localnicii din Alton, oraşul „Blândului gigant”, aşa cum fusese poreclit, i-au ridicat, în 1986, o statuie în mărime naturală în apropierea Muzeului de istorie şi artă, scrie Agerpres.

În 1998, formaţia The Handsome Family i-a dedicat lui Robert Wadlow piesa „The Giant of Illinois”, iar în 2005, Stufjan Stevens a înregistrat cântecul ”The Tallest Man, the Broadest Shoulders”, tot în memoria celui mai înalt om din lume.

Registration

Aici iti poti reseta parola