Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai înalt om din toate timpurile avea 1,82 metri la opt ani. A murit pe 15 iulie
Articole online

Cel mai înalt om din toate timpurile avea 1,82 metri la opt ani. A murit pe 15 iulie

A ajuns o celebritate în întreaga lume după ce, în anul 1936, a efectuat un turneu american alături de Circul Ringling Brothers

Robert Pershing Wadlow, deţinătorul recordului mondial de cel mai înalt om din lume (2,72 m) s-a născut la 22 februarie 1918, în Alton, Illinois.

Ultima dată când a fost măsurat, la 27 iunie 1940, avea înălţimea de 2.72 de metri.

A fost menţionat în prima ediţie a Guinness Book, în 1955, recordul său rămânând neîntrecut până în zilele noastre. Deşi a avut o greutate şi o înălţime normale la naştere, glanda pituitară cu o activitate peste limita normală a condus la o dezvoltare fizică excesivă.

Până la vârsta de 8 ani, Robert măsura 1,82 m, iar până la 18 ani avea 2,54 m şi cântărea 176 de kg. În tinereţe, Robert era într-o stare foarte bună de sănătate, dar lungimea picioarelor i-a dat bătăi mari de cap de-a lungul vieţii.

A murit la 15 iulie 1940.

A fost dus în oraşul natal, Alton, Illinois, unde a fost înmormântat. În memoria sa, localnicii din Alton, oraşul „Blândului gigant”, aşa cum fusese poreclit, i-au ridicat, în 1986, o statuie în mărime naturală în apropierea Muzeului de istorie şi artă, scrie Agerpres.

În 1998, formaţia The Handsome Family i-a dedicat lui Robert Wadlow piesa „The Giant of Illinois”, iar în 2005, Stufjan Stevens a înregistrat cântecul ”The Tallest Man, the Broadest Shoulders”, tot în memoria celui mai înalt om din lume.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA