Evenimentul Istoric > Articole online > Cel mai celebru detectiv particular din America se zbate între viață și moarte după ce a fost jefuit
Articole online

Cel mai celebru detectiv particular din America se zbate între viață și moarte după ce a fost jefuit

Jack Palladino, în vârstă de 70 de ani, tocmai ieșise din casa lui din San Francisco pentru a face fotografii în cartierul său când o mașină s-a oprit și ocupanții ei au încercat să-i fure camera de filmat scumpă ce o avea agățată la gât.

Palladino a căzut în timp se se lupta cu tâlharii și a suferit o „leziune traumatică la cap”.

Fiul său vitreg Nick Chapman a declarat pentru San Francisco Chronicle că „nu se așteaptă să supraviețuiască” după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Detectivul particular și avocatul Jack Palladino a lucrat pentru multe personalități importante de-a lungul unei cariere de zeci de ani, care a început în 1974 când a fost angajat de familia Hearst pentru a ajuta la eliberarea lui Patty Hearst, răpită ei de către Armata de Eliberare Symbionese.

Pe lângă Clinton și Weinstein, Palladino a lucrat și pentru Kevin Costner, Robin Williams, Huey Newton, Snoop Dogg, John DeLorean, Courtney Love, liderul Hells Angels, Sonny Barger, și un băiat de 14 ani care a câștigat milioane de dolari într-un dosar împotriva lui Michael Jackson pentru presupusă molestare.

Chapman spune că, înainte de rănirea în jaf, tatăl său vitreg tocmai încheia un ultim caz, după care era decis să se retragă anul acesta.

Palladino ieșise din casa sa din cartierul Haight-Ashbury – de unde el și soția sa Sandra Sutherland își conduceau afacerea de detective particulari – când o mașină s-a îndreptat spre el.

Martora Parisha Pak a declarat pentru Chronicle că a auzit o bubuitură și l-a văzut pe Palladino fiind târât spre mașină.

– Era într-o stare proastă, a spus ea. „Sângera la cap și la nas”.

„Tocmai ieșise pe ușa din față”, a adăugat Chapman, care lucrează ca detectiv în afacerea familiei. „Ușa din față nici măcar nu era complet închisă”.

Născut într-o familie de muncitori din Boston în 1950, Palldino a absolvit Cornell în 1967.

El a cunoscut-o pe soția sa, Sutherland, în 1972, în timp ce ancheta presupusele abuzuri asupra prizonierilor într-o închisoare din New York, la cererea avocatului districtului Long Island.

Palladino s-a mutat prima dată în zona Bay în anii ’70 pentru a urma facultatea de drept UC Berkeley, unde el și soția sa a înființat afacerea de detectivi Palladino & Sutherland în 1978.

După ce a lucrat cu familia Hearst, perechea s-a trezit rapid cu cazuri de la celebrități, având o carieră de investigații private care s-a întins pe parcursul a cinci decenii.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola