Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cea mai scumpă pictură din toate timpurile a fost recuperată dintr-un apartament
Articole online

Cea mai scumpă pictură din toate timpurile a fost recuperată dintr-un apartament

Poliția a găsit pictura într-o cameră dintr-un apartament din strada Provinciale delle Brecce din Napoli.

Proprietarul apartamentului, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat sub suspiciunea că a primit bunuri furate.

Se crede că Salvator Mundi, o descriere a lui Hristos ca salvator al lumii, a fost pictat în jurul anului 1500 pentru Ludovic al XII-lea – la scurt timp după ce regele francez a cucerit Ducatul de Milano și a preluat controlul asupra Genovei.

Piesa originală este cea mai scumpă pictură vândută vreodată la licitație, bătând toate recordurile la Christie’s din New York în 2017, când a fost achiziționată de Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud pentru 450.300.000 de dolari.

Pictura îl înfățișează pe Iisus în costum renascentist, făcând semnul crucii cu mâna dreaptă, în timp ce ține în stânga un glob de cristal transparent.

Se știe că aproximativ 20 de alte versiuni ale operei au fost create de ucenici și adepți ai lui Da Vinci.

Leonardo di ser Piero da Vinci, cunoscut ca Leonardo da Vinci sau pur și simplu Leonardo, a fost unul dintre cei mai mari oameni ai mileniului trecut.

A fost o forță motrice din spatele Renașterii și s-a implicat în invenții, pictură, sculptură, arhitectură, știință, muzică, matematică, inginerie, literatură, anatomie, geologie, astronomie, botanică, istorie și cartografie.

Lui îi sunt atribuite ideile parașutei, elicopterului și tancului.

S-a născut în Italia în 1452 și a murit la vârsta de 67 de ani în Franța.

Cele mai recunoscute lucrări ale sale includ Mona Lisa, Cina cea de taină și Omul vitruvian.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola