Cea mai scumpă bijuterie pe care o pune în vânzare Tiffany în întreaga sa istorie

 

La licitaţia de bijuterii ale Coroanei Franţei din 1887, Tiffany a achiziţionat celebrele diamante diamante Mazarin. Printre pietrele prețioase pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului se mai numără legendarul Tiffany Diamond, unul dintre cele mai pure şi mai mari diamante galbene din lume, alături de Smaraldul Hooker.

Celebrul magazin de bijuterii Tiffany din New York, în faţa căruia a luat micul dejun Audrey Hepburn în filmul Breakfast at Tiffany’s, a achiziţionat un diamant de 80 de carate pentru a realiza o reeditare a istoricului său colier, pe care l-a prezentat la Expoziţia Mondială de la New York din 1939.

„Noul colier cu diamant încastrat este cea mai scumpă bijuterie pe care o pune în vânzare Tiffany în întreaga sa istorie”, au dezvăluit joi surse ale firmei, citate de Agerpres.

Colierul va fi expus publicului în 2022, când se vor redeschide porţile legendarului magazin de pe Fifth Avenue, după doi ani ani de renovare.

Aquamarinul, care trona în centrul colierului original va fi înlocuit în această reeditare cu un „extraordinar” diamant oval de 80 de carate, cel mai mare diamant pus vreodată în vânzare de firma Tiffany în cei 183 de ani de istorie, depăşit doar de emblematicul Tiffany Diamond, de valoare inestimabilă şi care nu este de vânzare.

„Ce mod mai bun de a sărbători în 2022 redeschiderea sediului nostru renovat, decât acest incredibil colier prezentat cu prilejul Expoziţiei Mondiale din 1939 şi care a fost una dintre bijuteriile cele mai impresionante prezentate la deschiderea sediului Tiffany de pe 5th Avenue în 1940”, notează într-un comunicat Victoria Reynolds, expertă în pietre preţioase la Tiffany & Co.

Potrivit ei, colierul reflectă istoria şi moştenirea acestei firme de bijuterii de lux din New York, al cărei fondator, Charles L. Tiffany, a fost supranumit Regele Diamantelor.

Acest diamant de categorie IF, fără imperfecţiuni interne sau externe, şi de culoare D (claritate maximă), este „unic” şi a fost obţinut în mod responsabil din Botswana, a precizat Victoria Reynolds.