Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cea mai recentă descoperire în lagărul de la Auschwitz
Articole online

Cea mai recentă descoperire în lagărul de la Auschwitz

Obiectele au fost găsite în blocul 17 al fostei tabere principale de la Auschwitz, în timpul lucrărilor de renovare întreprinse de Fondul Național al Austriei pentru Victimele Nazismului.

„Un coș de fum a fost descoperit la parter, în timp ce se întreprindeau măsuri pentru păstrarea zidăriei originale”, a explicat Fondul Național într-un comunicat citat de foxnews.com. „Obiectele ascunse erau el, inclusiv cuțite, furculițe, cârlige, foarfece, bucăți de piele, părți de încălțăminte etc.”

Încă nu este clar de ce articolele au fost ascunse. „În absența unei analize aprofundate de către istorici, este încă prea devreme pentru a discuta modul în care au fost folosite și posibilele intenții ale prizonierilor. Este posibil să fi fost folosite la fabricarea și repararea hainelor, lăcătușerie sau pentru a pregăti o evadare”, a explicat Fondul.

„De asemenea, este posibil ca foarfecele și tacâmurile să fi folosit la schimburile cu alți prizonieri”.

Prizonierii cu abilități manuale speciale au fost adăpostiți în clădirea în care au fost găsite obiectele, potrivit Fondului Național. „Mărturiile supraviețuitorilor indică faptul că au fost o serie de ateliere în pivniță unde, de exemplu, au fost țesute coșuri”.

Peste 1,1. milioane de bărbați, femei și copii au fost uciși la Auschwitz-Birkenau.

Fondul național austriac pentru victimele nazismului a fost înființat în 1995. Fondul „acordă plăți victimelor nazismului, în special celor care au primit anterior puține compensații sau deloc; celor care au nevoie de asistență specială sau celor ale căror circumstanțe personale justifică ajutorul”, explică, pe site-ul Fondului.

.

Registration

Aici iti poti reseta parola