Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cea de-a doua soție a regelui Henric al VIII-lea a captivat imaginația oamenilor timp de secole
Articole online

Cea de-a doua soție a regelui Henric al VIII-lea a captivat imaginația oamenilor timp de secole

Cea de-a doua soție a regelui Henric al VIII-lea a captivat imaginația oamenilor timp de secole

Povestea ei este plină de dramă, intrigă și tragedie, iar influența ei asupra cursului istoriei englezilor este de necontestat. Deși mulți oameni pot fi familiarizați cu detaliile de bază ale vieții ei, există numeroase fapte surprinzătoare și aspecte mai puțin cunoscute ale poveștii sale, care oferă o perspectivă nouă asupra uneia dintre cele mai fascinante femei din istorie.

Anne – Actrița

Anne nu a jucat rolul ” Perseverenței ” în cadrul concursului Château Vert. În martie 1522, recent întoarsă din Franța – unde a petrecut șapte ani în casa lui Claude de Valois, regina consort a Franței -, „tânăra domnișoară”, așa cum a fost supranumită de un observator, și-a făcut debutul la curtea engleză în timpul spectacolului Chateau Vert.

Anne s-a numărat printre cele opt doamne care au întruchipat calitățile pe care ar trebui să le aibă o stăpână perfectă a tradiției cavalerești. De obicei, se presupune că Anne a jucat rolul „Perseverenței”, un rol care este, fără îndoială, adecvat din punct de vedere istoric pentru povestea ascensiunii sale la putere. Cronicarul contemporan Edward Hall a enumerat rolurile jucate de femeile nobile în cadrul spectacolului de la Chateau Vert, dar nu a specificat cine a jucat pe cine. Hall enumeră: Frumusețe, Onoare, Perseverență, Bunătate, Constanță, Generozitate, Milă și Pietate. O listă de doamne care au primit costume pe care le-au purtat ca amintire după concurs pare să fie sursa pentru a ști cine a jucat pe fiecare: „Aceste lucruri rămân la regina Franței, contesa de Devonshire, doamna Anne Boleyn, doamna Karre, doamna Parker, doamna Browne și doamna Danet .”

Frumoasa Maria Tudor, sora lui Henric al VIII-lea

Anne Boleyn a jucat rolul Perseverenței, iar sora ei, Mary, rolul Bunăvoinței. Doamnele erau păzite de tineri din cor care jucau rolul celor șapte vicii.

Spectacolul a început cu intrarea în scenă a opt domni îmbrăcați în satin albastru cu pânze suflate cu aur. Bărbații, care reprezentau virtuțile masculine de curte – Amorez, Noblețe, Tinerețe, Prezență, Loialitate, Plăcere, Blândețe și Libertate – au cerut libertatea doamnelor. Această cerere a fost refuzată, așa încât, cu Henric al VIII-lea în frunte, bărbații au atacat. Lorzii au aruncat cu curmale, portocale „și alte fructe”, în timp ce doamnele au apărat castelul cu apă de trandafiri și cu „mângâieri”. În cele din urmă, vicioșii s-au predat, iar domnii au luat femeile de mână și le-au condus în afara castelului pentru a dansa.

Banchetul lui Henric al VIII-lea în York Place de James Stefanoff 1832. O descriere romanțată a întâlnirii regelui Henric al VIII-lea cu Anne Boleyn

Banchetul lui Henric al VIII-lea în York Place de James Stefanoff 1832. O descriere romanțată a întâlnirii regelui Henric al VIII-lea cu Anne Boleyn

Nu există nicio dovadă care să indice că Anne l-a impresionat pe rege în timpul acestui spectacol

La momentul spectacolului, Henric abia își începuse relația cu sora mai mare a Annei, Mary, și abia după ani de zile Henric a început să manifeste interes față de tânăra Boleyn. Cu toate acestea, interpretarea Annei în rolul piesei pare potrivit, având în vedere refuzul ei de a se mulțumi cu poziția de amantă și eventuala ei ascensiune la rangul de regină. Locația debutului ei este și mai potrivită. York Place a fost transformat în Palatul Whitehall de către Henric al VIII-lea în 1530, când Cardinalul Wolsey a căzut în dizgrație. Anne Boleyn a fost prima regină care a locuit la Palatul Whitehall, iar lucrările de construcție care au transformat casa din oraș a lui Wolsey într-unul dintre cele mai mari palate din Europa au fost realizate atât de ea, cât și de Henric.

Deși ascunse vederii, amintirile fizice ale „perseverenței” lui Anne Boleyn încă supraviețuiesc în Whitehall-ul modern. De fapt, o parte din clădirea în care a avut loc Chateau Vert încă mai există. Marea Cameră a fost construită deasupra unei pivnițe de vin de la parter. Această criptă a supraviețuit numeroaselor planuri de construcție de la Palatul Whitehall, precum și incendiului care a mistuit palatul în 1698. În anii ’40, pivnița a fost mutată pentru a face loc noii clădiri a Ministerului Apărării. Printr-o incredibilă performanță inginerească, pivnița a fost ridicată, deplasată spre vest și apoi coborâtă la pământ, iar Ministerul Apărării a fost construit deasupra ei. Pivnița încă supraviețuiește sub această clădire guvernamentală, deși nu mai este folosită pentru a depozita vin.

Registration

Aici iti poti reseta parola