Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ce mare minciună va spune azi Joe Biden întregii lumi
Articole online

Ce mare minciună va spune azi Joe Biden întregii lumi

Joe Biden „va declara mâine că nu crede în noţiunea unui nou Război rece cu o lume divizată în blocuri”, a declarat această sursă, pe fondul unei puternice rivalităţi între Washington şi Beijing.

Preşedintele american „crede într-o concurenţă puternică, intensă şi care se supune unor principii”, a adăugat ea, citată de Agerpres.

Două crize, după care nu-l mai crede nimeni

Joe Biden, care i-a nemulţumit pe aliaţi prin gestionarea retragerii din Afganistan şi care a provocat o gravă criză diplomatică cu Franţa din cauza unui contract mare de armament pierdut de Paris, vine la New York cu un discurs de raliere, potrivit acestui înalt responsabil.

Joe Biden vrea să transmită comunităţii internaţionale că „a închis capitolul războiului” şi „a deschis un capitol consacrat unei diplomaţii americane personalizate, determinate şi eficiente, care se defineşte prin cooperarea cu aliaţii şi partenerii (SUA) pentru a rezolva probleme care nu pot fi rezolvate prin forţă militară”.

Optimismul, la el acasă

Înaltul responsabil a estimat, în ceea ce priveşte reputaţia internaţională a SUA, că „situaţia este în realitate mai degrabă pozitivă, în pofida perspectivelor diferite asupra Afganistanului şi a problemelor pe care le gestionăm în prezent împreună cu Franţa”.

În ceea ce priveşte acest ultim punct, înaltul responsabil a confirmat informaţia furnizată de Paris, potrivit căreia, preşedintele american a solicitat discuţia cu liderul francez.

„Suntem nerăbdători” să avem această conversaţie telefonică.

Joe Biden „vrea să-şi exprime dorinţa de a lucra strâns cu Franţa în zona indo-pacifică şi pe scena internaţională”.

„Cred că au un profund respect unul pentru celălalt”, a spus el.

Franţa a acuzat SUA că a încheiat fără să o anunţe o nouă alianţă care va face ca Australia să se echipeze cu submarine americane, ceea ce sabotează o comandă de mari dimensiuni încheiată de australieni cu francezii în urmă cu câţiva ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola