Evenimentul Istoric > Articole online > Ce mai găsește omul prin grădină: un soldat sovietic!
Articole online

Ce mai găsește omul prin grădină: un soldat sovietic!

Ei au scos la suprafață rămășițele pământești, dar și muniție, ale unui soldat sovietic, scrie Potsdamer Neueste Nachrichten.

Descoperirea a avut loc la 2 decembrie, dimineața. Potrivit cotidianului, muncitorii au găsit cascheta și muniția militarului, apoi au scos la suprafață oase (un picior, coaste, craniul).

Unul dintre muncitori a declarat pentru publicația citată că la Berlin și în împrejurimi se descoperă din ce în ce mai des oseminte și muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muncitorii au chemat poliția, care a sosit la domiciliul prezentatorului însoțită de reprezentanți ai Serviciului de Eliminare a Munițiilor și de la Autoritatea de Protecție a Monumentelor.

În următoarele zile, experții vor examina rămășițele pământești, pentru a afla când și de ce a murit soldatul sovietic, înainte de a le oferi o înmormântare creștinească.

Serviciul de întreținere a monumentelor militare germane (SESMA) se va ocupa de înmormântare.

Luptele pentru Potsdam, care au avut loc în aprilie 1945, fac parte din ofensiva asupra Berlinului, în cursul căreia Armata Roșie a ocupat capitala germană și a obținut capitularea necondiționată a Germaniei.

Potrivit istoricilor ruși, pierderile în rândul trupelor sovietice din 16 aprilie până în 8 mai în regiunea în care au avut loc operațiunile  s-au ridicat la 352.475 de persoane, dintre care 78.291 nu au fost găsite niciodată.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola