Evenimentul Istoric > Articole online > Ce mai găsește omul prin grădină: un soldat sovietic!
Articole online

Ce mai găsește omul prin grădină: un soldat sovietic!

Cu ocazia unor lucrări de grădinărit la proprietateacelebrului prezentator de televiziune german Gunther Jauch, situată la Potsdam, muncitorii au avut o mare surpriză.

Ei au scos la suprafață rămășițele pământești, dar și muniție, ale unui soldat sovietic, scrie Potsdamer Neueste Nachrichten.

Descoperirea a avut loc la 2 decembrie, dimineața. Potrivit cotidianului, muncitorii au găsit cascheta și muniția militarului, apoi au scos la suprafață oase (un picior, coaste, craniul).

Unul dintre muncitori a declarat pentru publicația citată că la Berlin și în împrejurimi se descoperă din ce în ce mai des oseminte și muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muncitorii au chemat poliția, care a sosit la domiciliul prezentatorului însoțită de reprezentanți ai Serviciului de Eliminare a Munițiilor și de la Autoritatea de Protecție a Monumentelor.

În următoarele zile, experții vor examina rămășițele pământești, pentru a afla când și de ce a murit soldatul sovietic, înainte de a le oferi o înmormântare creștinească.

Serviciul de întreținere a monumentelor militare germane (SESMA) se va ocupa de înmormântare.

Luptele pentru Potsdam, care au avut loc în aprilie 1945, fac parte din ofensiva asupra Berlinului, în cursul căreia Armata Roșie a ocupat capitala germană și a obținut capitularea necondiționată a Germaniei.

Potrivit istoricilor ruși, pierderile în rândul trupelor sovietice din 16 aprilie până în 8 mai în regiunea în care au avut loc operațiunile  s-au ridicat la 352.475 de persoane, dintre care 78.291 nu au fost găsite niciodată.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA