Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Ce i-a spus premierul Netanyahu spionului eliberat
Articole online

Ce i-a spus premierul Netanyahu spionului eliberat

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat vinerea trecută că Pollard și-a ispășit pedeapsa, deschizându-i calea pentru a se muta în Israel la 35 de ani după ce a fost arestat.

„Ar trebui să aveți acum o viață confortabilă în care amândoi vă puteți urmări interesele”, a spus Netanyahu într-o conversație cu Pollard și soția sa Esther.

Biroul lui Netanyahu a publicat extrase din conversația înregistrată pe video.

Esther Pollard este supusă unui tratament medical la New York pentru cancer. Nu este încă clar când cuplul se va putea muta în Israel.

Netanyahu i-a promis îngrijiri medicale de top lui Esther Pollard și, vorbindu-i în ebraică, a spus că țara este gata să le primească cu „brațele deschise”.

„Coșmarul tău s-a încheiat și poți veni acasă în Israel”, a spus Netanyahu.

Pollard, un analist de informații civile pentru Marina SUA, a vândut secrete militare către Israel în timp ce lucra la Pentagon în anii 1980.

El a fost arestat în 1985 după ce a încercat fără succes să obțină azil la Ambasada Israelului la Washington și a pledat vinovat.

Afacerea de spionaj a jenat Israelul și și-a răcit relațiil cu Statele Unite pentru de ani de zile.

Pollard a primit o condamnare pe viață, iar oficialii americani militari și de informații au fost în mod constant împotriva eliberării lui.

Dar după ce a stat 30 de ani într-o închisoare federală, el a fost eliberat pe 20 noiembrie 2015 și a fost pus pe o perioadă de cinci ani în libertate condiționată, care s-a încheiat săptămâna trecută.

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola