Evenimentul Istoric > Articole online > Ce a spus președintele Iohannis după ce a prelungit starea de urgență
Articole online

Ce a spus președintele Iohannis după ce a prelungit starea de urgență

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19″, a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în contextul în care au fost afectate sectoare întregi ale economiei în această perioadă de pandemie, Guvernul va trebui să pregătească şi să implementeze mai multe măsuri.

Va fi nevoie de infuzie de capital

„În mod inevitabil, restricţiile severe destinate protejării sănătăţii cetăţenilor au afectat sectoare economice întregi.

Guvernul Orban a adoptat deja un set de măsuri care să vină în sprijinul angajaţilor, dar şi al firmelor aflate în dificultate, care este doar o componentă a strategiei guvernamentale menite să ofere premisele reconstrucţiei economice şi sociale a României după ce vom depăşi această criză.

Va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructură, de accelerarea procesului de digitalizare, de un audit extins la toate nivelurile administraţiei publice locale şi centrale, de reconversie profesională. Guvernul Orban va pregăti şi implementarea acestor măsuri”, a spus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că orice criză, oricât de dificilă ar fi, aduce cu sine şi oportunităţi.

„Vom avea şansa de a fi mai buni în ceea ce facem, de a fi empatici, solidari şi hotărâţi ca împreună să construim cu adevărat acea ţară pe care ne-o dorim. Doar uniţi putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!”, a conchis şeful statului.

Registration

Aici iti poti reseta parola