Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cazul unui prim-ministru care a fost obligat să demisioneze din cauza fontului folosit
Articole online

Cazul unui prim-ministru care a fost obligat să demisioneze din cauza fontului folosit

O greșeală de detaliu

Împreună cu mai mulți membri ai familiei lor, aceste persoane ar fi raportat că ar fi cumpărat active pe care le-au investit în scopuri ilegale și frauduloase, inclusiv în evaziuni fiscale. Între aceste nume a fost regăsit și fostul prim-ministru al Pakistanului, Nawaz Sharif. El a fost acuzat de fals, deținând două proprietăți ilegale în Londra.

Când cazul său a fost prezentat în instanța supremă din Pakistan, fiica lui Sharif, Maryam Nawaz a adus documente care ar fi dovedit că primul ministru nu ar fi fost implicat în astfel de acțiuni. La acea dată, aceasta nu știa că fontul folosit în acele documente doar i-ar fi confirmat vinovăția.

Fiica lui Sharif a trimis instanțelor documente care datau din 2006. La o cercetare mai detaliată, s-a descoperit că fontul folosit era Calibri, care a fost pus la dispoziție de Microsoft Office abia în 2007. Înainte de acesta, Times New Roman era fontul folosit cel mai des, Calibri nefiind încă disponibil pe piață.

Prețul plătit de Sharif

Este important de reținut însă că fontul Calibri a fost disponibil în versiunea beta a Microsoft Office în 2006. De asemenea, dimensiunea fișierului unor astfel de sisteme de operare care includeau versiuni beta ar fi fost enormă și foarte dificil de achiziționat. Asta înseamnă că doar puțini oameni l-ar fi folosit vreodată. Lucas de Groot, un tipograf cu sediul la Berlin, a pus întrebarea: de ce ar alege cineva să meargă atât de departe încât să folosească un font în versiunea sa beta pe un document oficial ?

O bancă formată din cinci membri ai Curții Supreme a hotărât după două luni de la ultima ședință pentru eliberarea din funcție a primului ministru și interzicerea sa de a ocupa orice funcție publică pe tot parcursul vieții. În plus, a fost condamnat la zece ani de închisoare. În prezent, Sharif se află la Londra, unde guvernul britanic i-a respins cererea făcută privind prelungirea vizei sale.

Registration

Aici iti poti reseta parola