Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Căsătoriile din capriciu ale celor mai bogate femei din lume și finalul lor
Articole online

Căsătoriile din capriciu ale celor mai bogate femei din lume și finalul lor

Una dintre cele mai bogate femei din lume, multimionara americană Hetty Green, supranumită și Vrăjitoarea din Wall Street, care a murit în 1916, era atât de zgârcită încât, pe patul de moarte, trebuia să i se falsifice până și conturile de la farmacie, ca să nu se înfurie pentru că se cheltuiau prea mulți bani pentru medicamentele sale.

A trăit toată viața singură, aproape în mizerie.

Însă, multe alte femei extrem de bogate s-au folosit de avere ca să-și permită luxul de a-și „cumpăra” un soț azi și mâine altul, ca, de pildă, Ann Gould, nepoata marelui om de afaceri american Jay Gould.

Ann s-a măritat prima oară cu un fermier și actor.

L-a cunonsut pe texanul Spencer Meader într-un club de noapte din New York.

La ora 11, el a întrebat-o: Vrei să ne căsătorim?

În aceeași seară au pornit cu un taxi la ofițerul stării civile și la ora 12 erau căsătoriți.

După trei luni, Ann divorțează și se mărită cu un cowboy.

Morala e că tânăra milionară nu prea rămânea credincioasă soților, ci doar… agricultorilor.

Barbara Hutton, fericita moștenitoare a magnatului american Franck Wooworth, creatorul marilor magazine în serie, a primit de la acesta o avere de 40 milioane de dolari, care-i  aducea un venit de 400.000 de dolari.

În 1933, a sărbătorit la catedrala rusă din Paris, cu mare pompă, căsătoria ei cu prințul Georgian Alexis Mdivani.

Povestea de dragoste a durat doi ani, până când prințesa a descoperit că soțul era un amant delicios, dar nu și un soț potrivit.

A hotărât divorțul prin… telefon, lăsând prințului un formidabil venit pe tot restul vieții.

La aceeași oră și în același loc, la Reno, milionara americană s-a măritat a doua oară cu contele german de Rewentlof, pe care l-a cunoscut la Karlsbad.

Interesant e că Rewentlof, cu prilejul unei călătorii făcute în America înainte de căsătorie, a pariat cu un reporter pe o sumă mare că în niciun caz nu o va lua de nevastă pr principesa Midvani, așa cum circulau zvonurile.

Omul a trebuit să plătească rămășagul.

În schimb s-a ales cu o nevastă bogată.

În încheiere să ne amintim și de Gloria Vanderbilbd de numai 14 ani a cărei educație, pe vremurile de care vorbim, mai exact anul 1937, era educată de trei femei.

Mamei sale divorțate de tatăl său i s-a interzis initial să se amestece în creșterea fetiței, din pricina moralității care lăsa de dorit.

Această misiune a fost încredințată de tribunl uneia dintre bunici și unei mătuși.

Dar – America, America! – alt tribunal a decis că micuța miliardară să petreacă două zile pe săptămână și cu mama ei…

 

Registration

Aici iti poti reseta parola