Evenimentul Istoric > Articole online > Care sunt cei mai bogați jucători de tenis din lume?
Articole online

Care sunt cei mai bogați jucători de tenis din lume?

Jucătorii de tenis sunt printre cei mai bine plătiți sportivi din lume, câștigând frecvent sute de mii sau chiar milioane de dolari într-o singură competiție.

Mulți oameni consideră că a ajunge așa de bogat este pur noroc, ca și cum ai juca jocuri cazino gratis și ai da lovitura peste noapte, ceea ce nu este deloc așa. Aceste câștiguri din munca de o viață și performanță, vin în completarea unor câștiguri la rândul lor extraordinare din colaborări comerciale, parteneriate sau acorduri de sponsorizare. Deci dacă te-ai gândit vreodată care sunt cei mai bogați jucători de tenis din lume, ai aici o listă a primilor 5 în funcție de averea cunoscută.

Ion Țiriac cu aproximativ 1,2 miliarde de dolari

Federer ar fi putut fi prima ta alegere, și nu ai fi fost singurul care ar fi gândit așa, însă binecunoscutul Ion Țiriac, fost jucător profesionist și actual om de afaceri din România, este cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile, prin urmare Federer trebuie să se mulțumească cu locul al doilea cu această ocazie.

Țiriac, un transilvănean, și-a început cariera sportivă profesionistă jucând hochei pe gheață pentru echipa națională a României, înainte de a decide să se convertească la tenis în 1968. Împreună cu Ilie Năstase, a câștigat meciul de dublu masculin la Openul Franței din 1970. De-a lungul carierei sale, a ajuns chiar până în finala Cupei Davis. În ciuda faptului că nu a câștigat niciodată un campionat de Grand Slam la simplu, Țiriac a reușit să câștige 22 de premii în carieră și a ajuns pe parcursul carierei sale locul 8 mondial, această poziție fiind cea mai înaltă pe care a atins-o.

Roger Federer – 550 de milioane de dolari

Este la egalitate cu Djokovic pe locul doi în topul celor mai multe victorii de Grand Slam, după Nadal

Datorită dominației sale pe teren, Federer a atras de-a lungul anilor mai multe branduri de renume mondial care au încheiat parteneriate cu legenda elvețiană pentru a-l ajuta să își crească valoarea propriului brand. De-a lungul carierei sale ilustre de două decenii, mărci precum Rolex, Gillette, Wilson, Mercedes-Benz, Nike și multe altele i-au permis lui Federer să își consolideze locul nu numai ca cel mai mare jucător din toate timpurile, ci și ca unul dintre cei mai bogați jucători din toate timpurile.

Serena Williams – 250 milioane de dolari

Una dintre cele mai bune sportive din toate timpurile dar și cea mai bogată jucătoare de tenis este Serena Williams.

Ea are 73 de titluri de campioană la simplu în total și 23 de titluri de Grand Slam la simplu, ceea ce o situează pe locul al doilea după Margaret Court în Era Open.

Ea face frecvent echipă cu sora sa Venus pentru a juca la dublu. 22 de trofee, inclusiv 14 Grand Slam-uri și trei medalii de aur la Jocurile Olimpice, au fost câștigate de acest duo. Serena Williams a primit mai multe premii în bani decât orice altă jucătoare de tenis, totalizând peste 94,5 milioane de dolari în cariera sa ilustră de până acum. Ea este, în mod evident, foarte profitabilă pe piață prin parteneriatele cu brand-uri cunsocute, ceea ce îi sporește semnificativ averea.

Novak Djokovic – 220 milioane de dolari

Novak Djokovic, o legendă contemporană în era Federer și Rafa Nadal, s-a impus ca un adversar de temut. Starul sârb va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, datorită celor 20 de victorii de Grand Slam, numeroaselor recorduri ilustre, cum ar fi Dublul Grand Slam al carierei și Grand Slamul din afara anului calendaristic, precum și recordului său de a deține locul 1 mondial pentru cele mai multe săptămâni, cu un total de 354.

Pe lângă succesul său pe teren, Novak Djokovic a fost, de asemenea, un ambasador de marcă profesionist pentru o varietate de companii. Unul dintre cei mai ușor de recunoscut sportivi după mai bine de două decenii de activitate, Djokovic ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește averea, cu o avere netă de peste 200 de milioane de dolari.

Rafael Nadal – 200 de milioane de dolari

Urmează probabil cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile, Rafael Nadal.

Spaniolul este liderul tuturor timpurilor, cu 22 de titluri de Grand Slam la simplu masculin, și singurul jucător din istorie care a terminat de două ori Grand Slam-ul carierei și a câștigat două medalii olimpice de aur. Nadal a câștigat peste 130,6 milioane de dolari în premii în bani, ceea ce îl plasează pe locul al doilea, după Novak Djokovic.

El are un contract de lungă durată cu Nike, care îl sponsorizează din 2008 și care îi furnizează îmbrăcăminte și încălțăminte. Nadal a colaborat și cu multe alte mărci cunoscute, printre care Emporio Armani și PokerStars.

Maria Sharapova – 180 de milioane de dolari

După ce a câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam din cariera sa, Maria Sharapova s-a numărat printre cele mai de temut jucătoare din tenisul feminin.

La Wimbledon, în 2004, când abia împlinise 17 ani, a cucerit primul său Grand Slam. Anul 2020 a însemnat retragerea fostului număr unu mondial, care avea doar 32 de ani.

Sharapova a câștigat premii în valoare totală de aproximativ 39 de milioane de dolari, ceea ce o plasează pe locul al patrulea în topul celor mai mari câștiguri din istoria circuitului WTA.

Ea a reușit să obțină multe contracte de sponsorizare semnificative cu companii precum Motorola, Tiffany și Porsche și multe altele, lucru datorat în special imaginii sale și performanței pe terenul de tenis, foarte apreciate de toată lumea.

P

Registration

Aici iti poti reseta parola