Evenimentul Istoric > Articole online > Când lumea o ia razna. Condamnat pentru că a publicat o fotografie cu Ouă şi găluşte cu salată verde
Articole online

Când lumea o ia razna. Condamnat pentru că a publicat o fotografie cu Ouă şi găluşte cu salată verde

Cum ouăle şi găluştele prăjite în tigaie sunt considerate preparatul preferat al lui Hitler, publicarea pe Facebook a unei fotografii cu populara mâncare austriacă i-a adus unui poliţist o condamnare în virtutea Legii de prohibiţie a nazismului.

Tribunalul Regional din Burgenland a decis o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro, luni. Sentinţa poate fi contestată în apel.

Potrivit sentinţei, poliţistul în cauză a publicat pe Facebook în 2020 o fotografie de ziua de naştere a lui Hitler, 20 aprilie, însoţită de mesajul următor: Prânzul de azi! Ouă şi găluşte cu salată verde!.

În faţa juraţilor, poliţistul, născut în 1978, a declarat că a distribuit acea fotografie din pură întâmplare pe 20 aprilie. El a negat orice afiliere cu nazismul.

După incident, poliţistul a fost suspendat temporar, transmite Agepres. Totodată, el a demisionat din Partidul Libertăţii din Austria (FPO), o formaţiune de extrema dreaptă.

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează nu doar înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neo-naziste, precum şi propaganda specifică şi infracţiunile violente, ci include şi un paragraf-omnibus care interzice anumite activităţi naziste nespecificate.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA