Evenimentul Istoric > Articole online > Bunicul FaceApp a dat-o în bară cu imaginea lui Michael Jackson
Articole online

Bunicul FaceApp a dat-o în bară cu imaginea lui Michael Jackson

Adevăratul ”bunic” al FaceApp este munca specialiștilor în criminalistică preocupați de realizarea portretelor persoanelor dispărute de mai mulți ani. Pentru a putea fi recunoscuți, fotografiile dispăruților erau ”îmbătrânite”. La început totul ținea doar de arta celor care realizau și portrete robot de a își imagina cum arată după ani cel pierdut de familie. Cu timpul lucrurile s-au perfecționat, fiind folosite informații despre obiceiurile dispărutului și efectele asupra înfățișării sale. Acum s-a ajuns la folosirea geneticii, rezultatele trecerii anilor asupra rudelor de sânge fiind aplicate pe imaginea celui căutat.

În anul 1985, revista Ebony a realizat un material care a făcut istorie: staruri ale vremii au fost îmbătrânite artificial, folosind tehnica experților criminaliști, dar și o doză mare de ironie la adresa rebeliilor acelor ani și cum vor arăta ei maturi și cumințiți.

Materialul a făcut istorie mai ales din cauza faptului că nici măcar una dintre imagini nu avea să se potrivească.

În 1985, editorii au ales anul 2000 drept piatră de hotar, pentru că sfârșitul de Mileniu era privit de mulți cu teamă. O singură privire la poza lui Jackson mustăcios și este de ajuns ca să ne dăm seama de ce materialul își are locul său în istoria glumelor de presă.

Foto deschidere: Wikipedia – Michael Jackson în anii '80 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola