Evenimentul Istoric > Articole online > Bunica supărată a trimis după gratii clanul mafiot Muto, membru al ‘Ndrangheta
Articole online

Bunica supărată a trimis după gratii clanul mafiot Muto, membru al ‘Ndrangheta

Optsprezece membri ai clanului mafiot Muto din Calabria au fost arestați în urma informațiilor oferite carabinierilor de o bunică.

O informaţie furnizată de o bunică ce spera să-şi salveze nepotul de patima drogurilor a ajutat poliţia să destructureze o reţea mafiotă din Calabria, în sudul Italiei, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Optsprezece persoane suspectate că sunt implicate în acest trafic de droguri din regiunea Cetraro, legat de clanul mafiot Muto, au fost arestaţi în cadrul acestei operaţiuni.

Clanul Moto este una dintre numeroasele familii ce fac parte din ‘Ndrangheta, redutabila mafie calabreză, considerată una dintre cele mai puternice din lume şi a cărei activitate principală este traficul de droguri.

„Această bunică s-a adresat carabinierilor pentru a le cere să-i salveze nepotul”, a declarant pentru presă colonelul Piero Sutera, comandantul carabinierilor din Cosenza, în regiunea Calabria, citat de Agerpres.

Grupul infracţional destructurat era de asemenea implicat în extorcarea de fonduri de la firme ce operează în sectorul turismului.

Una dintre ele a cerut ajutorul poliţiei.

„Aceşti oameni au suferit din cauza aroganţei acestor criminali care le cereau bani”, a comentat procurorul anti-mafia Nicola Gratteri, citat de cotidianul Gazzetta del Sud.

Gratteri, procuror principal într-un „maxi-proces” în curs împotriva ‘Ndrangheta, cu peste 300 de acuzaţi, a precizat că o parte dintre banii extorcaţi au fost daţi membrilor clanului aflaţi la închisoare şi familiilor acestora.

Registration

Aici iti poti reseta parola