Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bulgarul Draganov găsește un craniu de vampir într-o cutie sigilată
Articole online

Bulgarul Draganov găsește un craniu de vampir într-o cutie sigilată

În 2013, arheologii care lucrau pe situl Perperikon din Bulgaria au găsit scheletul unui bărbat îngropat cu un drug de fier înfipt în piept, un ritual practicat în Evul Mediu pentru a împiedica mortul să se transforme în strigoi.

Monedele găsite împreună cu scheletul au fost datate în secolele al XIII-lea și al XIV-lea.

Nu este primul „mormânt de vampir” descoperit în Bulgaria. În toată Bulgaria, au fost găsite rămășițele a peste 100 de oameni tratați ca vampiri, toți bărbați și toți cetățeni proeminenți.

Conform credințelor păgâne, persoanele care au fost considerate rele în timpul vieții lor s-ar putea transforma în vampiri după moarte, cu excepția cazului în care au fost înjunghiate în piept cu o tijă de fier sau de lemn înainte de a fi îngropate.

Oamenii credeau că toiagul îi va fixa și în mormintele lor pentru a-i împiedica să plece la miezul nopții și să-i terorizeze pe cei vii. Legendele vampirilor reprezintă o parte importantă a folclorului regiunii.

Descoperirea fermierului bulgar

În octombrie 2014, un fermier născut în Bulgaria, Trayche Draganov, a susținut că a găsit o cutie, legată cu un lanț, care conține un craniu asemănător vârcolacului, în timp ce ara un câmp în satul Novo Selo din Republica Macedonia.

Relatarea a fost raportată către Ancient Origins de istoricul Filip Ganev, care a petrecut un timp în Novo Selo în timp ce făcea cercetări pentru cartea sa despre războaiele din Balcani.

Ganev l-a întâlnit pe fermier, care i-a arătat cutia care conține craniul neobișnuit.

El a spus că craniul seamănă cu al unui lup.

Ganev a fotografiat craniul și l-a studiat cu cu oficialii guvernamentali care se ocupă de fauna sălbatică, care au ajuns la concluzia că este probabil un lup care suferea de boala Paget, o afecțiune care face ca craniul să crească în dimensiuni și să pară asemănător cu omului.

El a spus că vârcolacii au fost un element esențial al folclorului balcanic. Legendele variază de la o regiune la alta, în ceea ce privește modul și motivul pentru care cineva devine vârcolac.

Unii cred că o persoană se naște cu abilitatea de a se transforma într-un lup.

Se spune că bebelușii născuți cu păr au o tendință pentru aceasta.

Alte regiuni cred că o persoană care a murit într-un păcat de moarte sau a făcut o altă uniune cu diavolul va renaște ca vârcolac.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA