Bombă în scandalul WikiLeaks. Ce făceau Assange și avocata sa în ambasada Ecuadorului din Londra

 

Justiţia britanică a suspendat până la 18 mai examinarea solicitării de extrădare a fondatorului Assange, Julian, care este urmărit de SUA pentru că a difuzat, din 2010, peste 700.000 de documente clasificate privind activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

Între timp a apărut bomba. Fondatorul site-ului de dezvăluiri WikiLeaks Julian Assange a avut doi copii cu o avocată a sa, în timp ce era refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra, în anii 2010, susţine avocata în cauză într-un interviu difuzat de Mail On Sunday.

Australianul în vârstă de 48 de ani, a cărui extrădare este cerută de SUA în vederea judecării sale pentru spionaj, este tatăl a doi băieţi de doi şi respectiv un an, cu Stella Morris, în vârstă de 37 de ani, o avocată sa de origine sud-africană, notează Agerpres.

Dragostea „în vreme de război”

Cotidianul britanic a publicat pe site-ul său fotografii cu Assange şi fiii săi, precum şi un interviu cu Stella Morris, în care aceasta povesteşte între altele cum „s-a îndrăgostit” de el în 2015, dar şi că intenţionează să se căsătorească.

„Să te îndrăgosteşti într-un context în care toată lumea încearcă să vă distrugă viaţa este un fel de gest de rebeliune”, explică Morris, care face comparaţia cu dragostea „în vreme de război”.

Ea afirmă că a ales să dezvăluie existenţa celor doi copii, Gabriel şi Max, pentru că se teme ca viaţa lui Assange să „nu ia sfârşit” dacă rămâne la Belmarsh – închisoarea londoneză de înaltă siguranţă unde este deţinut – din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Assange a asistat la naşterea, la Londra, a celor doi copii prin legătură video, a menţionat ziarul, care mai precizează că cei doi sunt cetăţeni britanici şi şi-au vizitat tatăl în închisoare.