Evenimentul Istoric > Articole online > Bin Laden voia să-l ucidă pe Obama, pentru ca „total nepregătitul” Biden să devină președintele SUA
Articole online

Bin Laden voia să-l ucidă pe Obama, pentru ca „total nepregătitul” Biden să devină președintele SUA

Documente descoperite în cazemata din Pakistan a fondatorului Al-Qaida în 2011 dezvăluie că Bin Laden voia să-l asasineze pe Barack Obama pentru ca Joe Biden să îi la locul la Casa Albă, deoarece este incompetent.

Liderul Al-Qaida prevedea că, odată ajuns președinte, Biden va arunca Statele Unite „într-o criză”.

Documentele au fost dezvăluite pentru prima dată de către Washington Post în 2012 și au fost prezentat din nou, spre aducere aminte, de către editorul Fox News, Gregg Re, miercuri, 22 aprilie.

Joe Biden este candidatul Democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie, anul acesta, în care îl va înfrunta pe Donald Trump.

Într-o scrisoare trimisă de Bin Laden unui înalt oficial Al-Qaida, îl informa pe acesta că solicitase crearea a două grupuri teroriste care să urmărească avioanele americane ce vizitează regiunea și care ar putea să îi aibe la bord pe Obama sau pe directorul CIA din acea perioadă, David Petraeus.

Bin Laden le-a dat teroriștilor instrucțiuni speciale să NU îl vizeze pe vicepreședintele Statelor Unite de atunci, Joe Biden.

Liderul Al-Qaida scria:

„Motivul pentru care ne concentrăm asupra lor este că Obama este șeful necredinței și, prin uciderea lui, Biden preia președinția până la încheierea mandatului, după cum este regula acolo. Biden este total nepregătit pentru acest post, ceea ce va duce Statele Unite într-o criză.”

Fox News a notat că, atunci când forțele SUA erau deja pregătite să atace cazemata lui Bin Laden din Pakistan, în 2011, Biden nu era sigur că operațiunea trebuie declanșată.

„Domnule Președinte, sugestia mea este să nu pornim”, susține Biden că i-ar fi spus lui Obama. „Trebuie să mai facem încă două lucruri pentru a vedea dacă este acolo.”

În 2015, însă, Biden părea că s-a răzgândit, și a declarat că Obama „trebuia să declanșeze operațiunea”.

La începutul acestui an, într-o dezbatere prezidențială Democrată, Biden a declarat că el nu l-ar fi ucis pe comandatul forțelor speciale iraniene Al-Qods, Qassim Soleimani, un terorist responsabil de uciderea a sute de soldați americani.

„Nu, și motivul pentru care nu aș fi dat ordinul de atac este că nu există până acum nici o dovadă că (Soleimani) reprezenta o amenințare iminentă”, a spus Biden.

Secretarul pentru Apărare al lui Obama, Robert Gates, l-a criticat pe Biden în memoriile sale din 2014, pentru că „s-a înșelat aproape în toate marile chestiuni de politică externă și de securitate națională din ultimele patru decenii”.

Ulterior, într-un interviu la CBS News, Gates a declarat despre ceea ce afirmase în legătură cu Biden: „Îmi mențin acea declarație”.

Repetăm, este vorba despre șeful Pentagonului din administrația Obama, nu despre un rival Republican.

Registration

Aici iti poti reseta parola