Evenimentul Istoric > Articole online > Bătăliei din Vietnam care face glorie armatei australiene i-a fost dedicat un film
Articole online

Bătăliei din Vietnam care face glorie armatei australiene i-a fost dedicat un film

America nu a luptat singură războiul din Vietnam, ci alături de SUA au participat și alte națiuni.

Australia a fost una dintre ele. Aproximativ șaizeci de mii de australieni au servit în Vietnam, ceea ce guvernul australian – dar nu și protestatarii australieni anti-război – a considerat o luptă necesară pentru a împiedica comunismul să invadeze pământul.

Australia și Noua Zeelandă, aliați apropiați ai Statelor Unite și membri ai Organizației Tratatului Asia de Sud-Est (SEATO) și ANZUS, au trimis trupe terestre în Vietnam. Ambele națiuni au câștigat experiență în lupta împotriva insurgenților și în condiții de junglă, așa cum făcuseră în timpul insurgenței malaeziene și în cel de-al Doilea Război Mondial.

Guvernele lor au subscris la Teoria Dominoului și, în consecință, Australia a început prin trimiterea de consilieri în Vietnam, în 1962, iar trupele combatante au fost trimise în 1965.

Angajamentul australian de vârf a fost de 7 672 trupe combatante și Noua Zeelandă cu 552. Mai mult de 60.000 de australieni s-au implicat personal în timpul războiului, din care 521 au fost uciși și mai mult de 3.000 de răniți.

Epică pentru australieni a rămas bătălia de la Long Tan

Danger Close: The Battle of Long Tan este un film dedicat celor care au luptat și au murit în bătălia de la Long Tan din 18 august 1966, scrie cimemagia.ro.

Timp de mai bine de trei ore și jumătate, în mijlocul unei ploi torențiale, printre copacii unei plantații de cauciuc cunoscută sub numele de Long Tan, maiorul Harry Smith, interpretat deTravis Fimmel, și compania sa Delta, formată din 108 soldați australieni și neozeelandezi tineri și neexperimentați, recruți și voluntari, luptă pentru viața lor, ținând piept unei forțe nord-vietnameze de peste 2000 de oameni.

În momentul în care muniția se termină, soldații încep să caute soluții. Viitorul lor este nesigur, dar sunt determinați să rămână pe loc să lupte pentru onoare cu decență și curaj. Bătălia de la Long Tan este cunoscută drept una din cele mai violente din istorie, bătălie în care și-au pierdut viața 18 australieni și aproximativ 245 vietnamezi.

Australienii și neo-zeelandezii au fost depășiți în număr, dar au luptat foarte bine. Aceasta este povestea succesului lor impresionant.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola