Evenimentul Istoric > Articole online > Baia de sânge pe care nimeni nu a uitat-o. Acum 50 de ani, Hollywood-ul se trezea în stare de șoc
Articole online

Baia de sânge pe care nimeni nu a uitat-o. Acum 50 de ani, Hollywood-ul se trezea în stare de șoc

La 9 august 1969, Hollywood-ul se trezea în stare de șoc. Corpul neînsuflețit al uneia dintre actrițele foarte în vogă la acel moment era găsit într-o baltă de sânge. Sharon Tate a fost înjunghiată de mai multe ori de membrii sectei lui Charles Manson, guru al unui grup de hippioți ”iluminați”, care locuiau în Valea Morții, în California.

Sharon era însărcinată în opt luni, tatăl copilului fiind regizorul Roman Polanksi, cu care ea se căsătorise cu un an înainte.

Quentin Tarantino abordează această poveste tragică în filmul ”Once Upon a Time…in Hollywood”.

Faptele

La 9 august 1969, Roman Polanski a fost nevoit să lipsească de acasă, pentru că avea de turnat un film. Își lăsase tânăra soție cu niște buni prieteni.

Seara s-a transformat în coșmar. Charles Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel și Linda Kasabian, membri ai sectei lui Charles Manson, au pătruns în casa El Ciela Drive, unde se aflau Sharon și ceilalți patru.

Toți au fost uciși. Sharon Tate a fost înjunghiată de 16 ori. A fost o baie de sânge.

Ucigașii au scris cuvântul ”porc” (pig) pe ușa intrării principale în locuință, cu sângele lui Sharon.

Motivele

La momentul acela, procurorii au declarat că Charles Manson visa să devină star rock. Explicau că, vexat, a ordonat uciderea lui Terry Melcher, producător muzical, care a refuzat să scoată un disc împreună cu el.

Terry Melcher nu mai locuia la adresa dată discipolilor săi.

Casa fusese preluată de Roman Polanksi și Sharon Tate. Ea a plătit cu viața pentru frustrările lui Charles Manson.

Această versiune a faptelor, cea mai cunoscută, s-ar putea să nu fie cea adevărată, scrie 7sur7.be.

Altă versiune

Potrivit lui James Buddy Day, autorul cărții ”Hippie Cult Leader: The Last Words of Charles Manson”, asasinii au o viziune ușor diferită a crimelor.

James Buddy Day este ultimul care l-a interogat pe Charles Manson, înaintea morții sale la 19 noiembrie 2017, la vârsta de 83 de ani.

El explica: ”Au fost atâția oameni implicați în povestea asta, încât nu se poate spune cu exactitate despre ce a fost vorba. Nimeni nu lua decizii pentru întreg grupul”, povestește James Day.

Chales Manson și-a susținut nevinovăția până în ultima clipă.

În următoarea seară, după odioasa crimă din Los Angeles, aşa-numita Familie Manson a ucis din nou, legând şi înjunghiind un cuplu înstărit.

Cealaltă variantă

Potrivit lui James Day, povestea uciderii lui Sharon Tate ar fi diferită de cea pe care toată lumea o știe.

Totul ar fi început în iulie 1969 printr-un trafic de droguri implicând un membru al Manson Family, pe Charles Watson.

Waston a furat droguri de la un dealer, Bernard Crowe.

Acesta ar fi sunat la ranch și a amenințat că vine și îi omoară pe toți dacă nu își recuperează banii.

Îngrijorat, Manson s-a dus la Crowe, la Hollywood, și l-a împușcat. A crezut că l-a ucis. Charles Manson a devenit paranoic.

Se temea de represalii și se temea că un membru al ”familiei” îl va denunța autorităților.

Atunci și-a prezentat teoria: ”Dacă vom comite orice act violent, nimeni nu ne va reproșa și nimeni nu va spune nimic nimănui”.

Locuința de la Cielo Drive a fost vizată pur și simplu pentru că Watson fusese cândva acolo la o petrecere, când casa îi aparținea lui Melcher. Cunoștea locul.

Imagine

În imaginarul colectiv, Sharon Tate a devenit, fără să vrea, nu doar o actriță promițătoare, ci frumoasa victimă a încarnării diavolului. Un rol etern, pe care ea l-ar fi detestat în viața reală.

Cu un an înaintea morții, într-un interviu acordat Cine Tele Revue, Sharon Tate explica faptul că se încerca transformarea ei în sex-simbol.

”Hollywood-ul nu are decât câteva studiouri și ele sunt conduse de bătrâni. Sunt siguri că pentru a distra publicul este suficientă o starletă blondă cu buze strălucitoare, cu șolduri rotunde  și fără creier”, spunea ea.

Sharon Tate intrase în rol și îl juca, dar spera la mai mult. Și chiar ar fi putut mai mult.

În ”Once Upon a Time….in Hollywood”, Quetin Tarantino întreține legenda, și face din ea o icoană, un vis, o fantomă angelică, comentează 7sur7.be.

Manson a murit în închisoare

Charles Manson, criminal în serie şi lider de cult, condamnat la închisoare pentru numeroase crime comise în anii ’60, a decedat în închisoare, la vârsta de 83 de ani, în 2017.

Manson va rămâne în memoria tuturor pentru organizarea unor acte diabolice de violenţă.

Charles Manson considera, aparent, că aceste crime vor naşte un război rasial, care îi va permite să preia puterea.

El a fost condamnat la moarte, iar apoi pedeapsa i-a fost schimbată în închisoare pe viaţă şi nu a fost niciodată eliberat.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola