Evenimentul Istoric > Articole online > Azi e ziua frumoasei franțuzoaice cu tată algerian și mamă nemțoaică căreia tabloidele îi publicau necrologul acum 20 de ani
Articole online

Azi e ziua frumoasei franțuzoaice cu tată algerian și mamă nemțoaică căreia tabloidele îi publicau necrologul acum 20 de ani

A fost nevoită să apară în direct la o emisiune de televiziune pentru a demonstra că este încă în viaţă şi sănătoasă.

Când era gravidă în șapte luni cu cel de-al doilea fiu, Gabriel Kane, născut în 1995, iubitul său și tatăl băiatului, Daniel Day Lewis, a anunțat-o prin fax că el pune punct relației care dura de cinci ani.

La acea vreme, Isabelle Yasmine Adjani mai avea un fiu, Barnabé Saïd, născut în 1979 din relația cu regizorul Bruno Nuytten.

Iubirea sa tumultuoasă cu Jean-Michel Jarre a făcut titluri de prima pagină în anii 2000.

Începuturile

Isabelle Adjani deține recordul pentru cele mai multe premii Cesar pentru interpretare, având în palmares cinci.

Actriţa s-a născut la 27 iunie 1955, la Gennevilliers, Hauts-de-Seine, o suburbie a Parisului. Tatăl era de orgine algeriană, iar mama de origine germană.

De mică a învăţat foarte bine limba germană. După ce a câştigat un concurs de recitare la şcoală, a început să joace într-un teatru amator până la vârsta de 12 ani.

Şi-a făcut debutul cinematografic în filmul „Le Petit Bougnat” (1970). În 1973, Isabelle Adjani a interpretat rolul lui Agnes din „L’École des femmes” de Moliere. Ulterior în 1974, a apărut în pelicula „La Gifle”, alături de Lino Ventura şi Annie Girardot.

Sub bagheta lui Truffaut și Polanski

În anul 1975, a fost distribuită de François Truffaut în pelicula „The Story of Adele H”, un film care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi o nominalizare la Premiile Cesar.

În 1976 a evoluat în filmul lui Roman Polanski, „The Tenant“, în 1979 – în filmul lui Werner Herzog, „Nosferatu the Vampyre”, iar în 1982 – în cel al lui Carlos Saura, „Antonieta”.

A avut roluri apreciate de public în comedii, precum „Tout feu, tout flame” (1982), în producţia „The Brontë Sisters” (1979) sau în thrillere, cum ar fi „Mortelle Randonnée” (1983).

În 1989, juriul Festivalului internaţional de film de la Berlin i-a acordat premiul Ursul de Argint, pentru rolul din „Camille Claudel”.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola