Evenimentul Istoric > Articole online > Avionul s-a ciocnit de Masivul Mont Blanc. Toate cele 117 persoane de la bord au murit
Articole online

Avionul s-a ciocnit de Masivul Mont Blanc. Toate cele 117 persoane de la bord au murit

La 24 ianuarie 1966, un avion al companiei aeriene Air India s-a ciocnit de Masivul Mont Blanc. La bord erau 117 pasageri și membri ai echipajului.

Toți cei aflați la bordul avionului Boeing 707 care făcea legătura între Bombay și Londra și-au pierdut viața.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze la Geneva, dar la aterizare s-a lovit de Mont Blanc, la o altitudine de 4.750 de metri.

Accidentul se pare că a fost provocat de o eronată poziționare a aparatului față de Mont Blanc, din cauza unei disfuncționalități la unul dintre aparatele de navigație, scrie history.info.

Pilotul a început să reducă din altitudinea avionului mai repede decât ar fi trebuit, înainte de a traversa complet muntele.

Accidentul ar fi putut fi evitat dacă pilotul ar fi înțeles mai bine controlul de zbor, care îi semnalase o eroare de navigație.

Din motive de neînțeles, a redus din altitudine prematur.

Rămășițe din acest avion se mai găsesc încă pe Mont Blanc. În 2013, de exemplu, au fost descoperite bijuterii care se aflau la bordul avionului. Valoarea lor este estimată la 246.000 de euro.

Registration

Aici iti poti reseta parola