Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Audrey Hepburn și porumbelul de la Saint Tropez
Articole online

Audrey Hepburn și porumbelul de la Saint Tropez

Audrey Hepburn are un aer meditativ în timp ce un porumbel alb vine și se așază pe umărul ei, privind fix în obiectivul aparatului de fotografiat.

Fotograful Terry O’Neill este cel care a surprins aceste imagini la Saint Tropez, în 1966, în timpul filmărilor la pelicula Doi la drum, în regia lui Stanley Donen.

„Venit de nicăieri, acest porumbel a aterizat pe umărul ei. Am fost norocos să prind câteva cadre înainte să își ia zborul din nou”, a povestit fotograful.

De origine britanică, fotograful Terry O’Neill a imortalizat în cariera sa președinți, prim-miniștri, laureați de Oscar și membri ai Familiei Regale britanice.

El a făcut cronica vieții unor vedete rock din anii 1960, precum David Bowie, Elton John, The Who, Eric Clapton și Chuck Berry.

I-a fotografiat pe Beatles și pe Rolling Stones la începuturile lor, pe când încercau să-și găsească un loc pe piața muzicală și a colaborat îndeaproape cu Frank Sinatra timp de 30 de ani.

Fotografia făcută de Terry O’Neill lui Faye Dunaway, la Beverly Hills, în dimineața de după gala în care câștigase Oscarul pentru Cea mai bună actriță, pentru rolul din Rețeaua, a fost nominalizată drept cea mai emblematică fotografie de la Hollywood din toate timpurile.

Terry O’Neill a produs coperți pentru publicații prestigioase ca Time, Newsweek, Stern, Paris Match, The Sunday Times Magazine și Vanity Fair, iar lucrările sale figurează în galerii naționale și în colecții private din lumea întreagă.

Registration

Aici iti poti reseta parola