Au fost numiți noii șefi ai Parchetelor

 

Decretul pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea (foto), pe o perioadă de trei ani, a fost semnat joi de preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de trei ani şi pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de trei ani, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Atuurile

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a spus, după ce i-a nominalizat, că cei trei au avut cele mai bune proiecte de management și s-au prezentat cel mai bine la interviurile organizate săptămâna trecută.

„M-am ferit de experimente”, a declarat Cătălin Predoiu.

Despre Gabriela Scutea, ministrul a spus că a avut „cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional”.

„Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute”, a spus Predoiu, adăugând că Scutea a prezentat „cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională”.

„Cunoaște bine MCV și este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a mai spus ministru despre Gabriela Scutea.

Atuurile lui Crin Bologa le-au reprezentat cunoașterea DNA, pentru că a lucrat în DNA și nu a avut legături „cu pasivele DNA”, prestația la interviu, despre care Predoiu a spus că „a fost impresionantă”.

„Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”, a mai spus ministrul.

Despre Giorgiana Hosu, ministrul a spus că a avut „un proiect comprehensiv”. „Prestația a fost echilibrată”, a spus Predoiu.

.