Evenimentul Istoric > Articole online > Atentat la viața președintelui Trump comis de o femeie
Articole online

Atentat la viața președintelui Trump comis de o femeie

Autorităţile americane au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump.

Scrisoarea fusese descoperită în cursul săptămânii trecute şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN. Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada.

Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington.

Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

Luni, Agerpres anunță că un suspect a fost arestat după trimiterea unui plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump, au anunţat duminică autorităţile.

„Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York”, a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care uneşte Canada de statul New York. „Ancheta este în curs”, a adăugat el.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării.

Un responsabil guvernamental a precizat pentru agenţia France Presse, sub protecţia anonimatului, că luni este prevăzută trimiterea femeii în faţa unui judecător, mai scrie Agerpres.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola