Evenimentul Istoric > Articole online > Atentat la viața președintelui Trump comis de o femeie
Articole online

Atentat la viața președintelui Trump comis de o femeie

Scrisoarea fusese descoperită în cursul săptămânii trecute şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN. Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada.

Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington.

Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

Luni, Agerpres anunță că un suspect a fost arestat după trimiterea unui plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump, au anunţat duminică autorităţile.

„Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York”, a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care uneşte Canada de statul New York. „Ancheta este în curs”, a adăugat el.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării.

Un responsabil guvernamental a precizat pentru agenţia France Presse, sub protecţia anonimatului, că luni este prevăzută trimiterea femeii în faţa unui judecător, mai scrie Agerpres.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola