Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Astăzi era ziua lui Robert Kennedy
Articole online

Astăzi era ziua lui Robert Kennedy

După terminarea războiului a absolvit facultatea. În anii ’50 a fost consilier în Comisia Senatului Statelor Unite.

Robert Kennedy s-a născut pe 20 octombrie 1925.

Cariera politică a lui Kennedy este, de obicei, asociată cu cea a fratelui său, John F. Kennedy.

A condus campania electorală a acestuia pentru Senatul american în 1952 şi, mai apoi, pentru preşedinţia Statelor Unite.

Sub administraţia lui John Kennedy, a îndeplinit funcţia de Procuror general. După asasinarea fratelui, în 1963, Robert Kennedy a continuat să lucreze pe acelaşi post, de data aceasta sub administraţia lui Lyndon Johnson, apoi a candidat, cu succes, pentru funcţia de senator al New York-ului.

În 1968, Kennedy şi-a depus candidatura pentru preşedinţia Statelor Unite, dar la 5 iunie a fost împuşcat de palestinianul cu cetăţenie iordaniană Sirhan Sirhan, la hotelul Ambassador din Los Angeles.

A murit în dimineaţa următoare, la 6 iunie 1968.

Kennedy a fost căsătorit, din 1950, cu Ethel, cu care a avut 11 copii. Ultimul dintre aceştia s-a născut după moartea sa.

Varianta oficială privind asasinarea lui Robert Kennedy spune că, la data de 5 iunie 1968, se afla în Hotelul Ambassador şi se îndrepta către sala unde urma să dea o declaraţie de presă.

Traseul stabilit anterior din interiorul hotelului trecea printr-un oficiu din dreptul restaurantului.

În această zonă, Sirhan Sirhan s-a apropiat şi l-a împuşcat cu un revolver de calibrul 22.

Kennedy şi alţi cinci membri ai anturajului său au fost răniţi. Dintre aceştia, doar Robert Kennedy a murit. Sirhan a fost arestat, acuzat şi condamnat pentru omor deosebit de grav.

Registration

Aici iti poti reseta parola