Evenimentul Istoric > Articole online > Asasinarea ”părintelui” cazinourilor din Las Vegas. Mafia ”dezbrăcată” de aura romantică. Imagini care vă pot afecta
Articole online

Asasinarea ”părintelui” cazinourilor din Las Vegas. Mafia ”dezbrăcată” de aura romantică. Imagini care vă pot afecta

Bugsy Siegel este una dintre legendele mafiei. Întruchiparea bărbatului frumos, dur, periculos, dar cu o slăbiciune pentru femeile frumoase. În 41 de ani de viață, Bugsy, cum era poreclit/alintat de ziarele primei jumătăți a secolului trecut, a reușit să se impună în mafia evreiască, din care nativ făcea parte, cea de inspirație italiană, dar și în lumea afaceriștilor.

Că acest ”succes” a avut un preț o arată și imaginile de la locul asasinării sale, pentru că viețile mafioților par să se încheie doar în două feluri posibile, colaborând cu FBI și turnând foști colaboratori pentru un regim mai bun în închisoare sau ca personaje de filme în care li se pune ecranizează sfârșitul brutal.

Dușman neîmpăcat al ”federalilor”, Bugsy Siegel a sfârșit în al doilea mod. Moartea i-a fost imortalizată pe greu de egalat pelicula ”Bugsy”, cu Warren Beatty și Annette Bening. Filmul s-a lansat în 1991, iar cei doi actori s-au căsătorit un an mai târziu și, contrar ”uzanțelor” hollywoodiene, mariajul lor ține și acum.

Foto: Virginia Hill

Bening o interpreta pe Virginia Hill, iubita mafiotului evreu. De dragul ei, Siegel a ”prelungit” orașul pe atunci sărăcăcios Las Vegas, cu ”Las Vegas Strip”, zona cazinourilor și hotelurilor de lux. Cazinoul înălțat de Siegel se numea Flamingo, ca un tribut adus picioarelor lungi ale Virginiei.

Și acum să ”dezbrăcăm” personajul de aura romantic-periculoasă cu ajutorul unor fotografii criminalistice de la locul morții sale.

Pe 20 iunie 1947, Bugsy Siegel era singur în casa Virginiei din Beverly Hills.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola