Evenimentul Istoric > Articole online > Geneza României > Așa erau dați în urmărire criminalii din Sibiu la 1787
Articole online

Așa erau dați în urmărire criminalii din Sibiu la 1787

Iată o astfel de Circulară pentru punerea în urmărire a unor răufăcători din Sibiu, la anul 1787:

Deșcripțiia fețelor acelora pe care i-au dat afară că au omorât pe un orășan din Sibiiu, anume Venig Criștov Ianoș, și au fugit, adică:

  1. Niculiță Munteanu, rumân de neam, de 29 de ani, însurat, gălbinicios, strâmb la nas, nalt de stat, cu păru și cu sprâncenele negre, numai singur rumânește vorovește; cu cheptariu rumânesc, cu cioareci albi și în cizme au obicinuit a umbla.
  2. Lazar Barbă Cocișul Parocașului din Sibiiu a lui Ștefan Hanzăr, mic de stat, neînsurat, negricios la obraz, negru la păr, cu cămașă lungă unsuroasă neagră, cu curea încins, cu cioareci albi și cu cizme de vițăl umblă; afară de limba rumânească ști(e) puținel și nemțește.
  3. Nica Beciului, rumân și măerean din Sibiiu de 20 de ani, însurat, de stat de mijloc, albinicios și gros la obraz, are păr și sprâncene în fața găstanelor, fără barbă și fără mustețe, cu sarică noaă, cu cioreci albi, cu curea de încins și cu cizme de vițăl umblă.

 

Sursa: Aurel Răduțiu, Ladislau Gyémánt, Repertoriul actelor oficiale privind Transilvania tipărite în limba română 1701-1847, București, 1981, via tiparituriromanesti.wordpress.com

 

Registration

Aici iti poti reseta parola