Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii intenționează să excaveze un mormânt legat de regele Arthur
Articole online

Arheologii intenționează să excaveze un mormânt legat de regele Arthur

Arheologii intenționează să excaveze un mormânt legat de regele Arthur

Arthur’s Stone este un mormânt de piatră cu camere, situat pe un deal care domină atât Golden Valley, cât și Wye Valley din Herefordshire, Anglia.

Doar pietrele mai mari din camera interioară au rămas astăzi, plasate într-o movilă a cărei dimensiune și formă inițială rămân un mister. Camera este formată din nouă pietre verticale, cu o piatră de căpătâi enormă, a cărei greutate este estimată la peste 25 de tone, în vârf.

Situl datează din perioada neoliticului, între 3.700 și 2.700 î.Hr. și a fost legat de Regele Arthur încă din secolul al XIII-lea d.Hr.

Legendele susțin că Arthur a învins un uriaș în acest loc, care a lăsat o amprentă pe Piatra Quoit în momentul în care a căzut. Alte legende sugerează că mormântul este un marker pentru una dintre marile bătălii ale lui Arthur sau că impresiile au fost lăsate de Arthur însuși când a îngenuncheat acolo pentru a se ruga.

Mai recent, se crede că autorul CS Lewis a bazat piatra pe care este sacrificat Leul Aslan în Leul, vrăjitoarea și dulapul pe Piatra lui Arthur.

În cadrul unui proiect comun al English Heritage și al Universității din Manchester, arheologii îndepărtează pentru prima dată gazonul pentru a expune stratigrafia subiacentă și pentru a înregistra orice rămășițe arheologice.

Săpăturile anterioare efectuate la sud de monument de către Universitatea din Manchester și Universitatea din Cardiff au dezvăluit că monumentul se întindea inițial pe un câmp la sud-vest și este posibil să fi luat forma unei movile joase de gazon cu capetele rotunjite.

Se speră că ultimele săpături vor scoate la iveală resturi arheologice găsite în monumente similare din aceeași regiune, cum ar fi resturi scheletice incomplete, așchii de silex, vârfuri de săgeți și ceramică. Acest lucru va oferi noi informații despre constructorii mormintelor și va permite echipei să înțeleagă mai bine dimensiunea și forma originală a Pietrei lui Arthur.

„Arthur’s Stone este unul dintre cele mai importante monumente din epoca de piatră din țară, iar aceste săpături oferă o șansă foarte rară și interesantă pentru membrii publicului de a veni să vadă arheologia în acțiune”, a declarat Ginny Slade, manager de voluntariat la English Heritage.

Registration

Aici iti poti reseta parola