Evenimentul Istoric > Articole online > Apelul lui Ilie Năstase pentru eliberarea lui Valentin Ceauşescu. Se întâmpla în 1990
Articole online

Apelul lui Ilie Năstase pentru eliberarea lui Valentin Ceauşescu. Se întâmpla în 1990

La 18 august 1990, Reuters publica o ştire despre eliberarea din închisoarea a lui Valentin Ceauşescu.

În prim-plan apare la un moment dat şi Ilie Năstase, care a militat pentru eliberarea celui care a avut un rol determinant în cucerirea Cupei Campionilor Europeni (n.r. actuala Liga Campionilor) în 1986, performanţă istorică realizată de Steaua Bucureşti.

„BUCUREȘTI, România – Fiul adoptat al fostului dictator român Nicolae Ceaușescu a fost eliberat vineri din închisoare pentru prima dată de la Revoluția din decembrie, care a dus la răsturnarea tatălui său și la executarea ambilor părinți.

Valentin Ceaușescu, spre deosebire de fratele său mai mic şi playboy, Nicu, a rămas departe de politică și nu a deținut niciun rang special în timpul stăpânirii de 25 de ani a tatălui său.

El continuă să fie judecat luna viitoare pentru o acuzație minoră de neplată a chiriei pentru locuința avută de la stat.

El a fost eliberat din închisoare la o zi după ce un tribunal militar a respins acuzaţiile care îl puteau ține în spatele gratiilor până la procesul său, a declarat agenția oficială de știri Rompres.

Procuratura a declarat că soții celor doi copii naturali ai dictatorului vor fi eliberați din închisoare astăzi.

Rudele fostului președinte au fost încarcerate după revolta din decembrie care a dus la executarea lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena.

Nicu Ceaușescu, în vârstă de 39 de ani, fiul cel mai mic al dictatorului și cândva un aparent moștenitor, este judecat sub acuzații de genocid care decurg din acțiunile sale de șef al Partidului Comunist Sibiu, un orașul al Transilvaniei.

Valentin a dus o viață privată liniștită înainte de Revoluție și a fost cunoscut mai ales pentru interesul său pentru sport. Partenerul său de tenis, fostul star internațional de tenis Ilie Năstase, a făcut un apel public pentru eliberarea sa la începutul acestui an”, se arată în ştirea publicată în arhiva Los Angeles Times.

Registration

Aici iti poti reseta parola