Evenimentul Istoric > Articole online > Apariție istorică și jucăușă într-un parc din Anglia
Articole online

Apariție istorică și jucăușă într-un parc din Anglia

Deşi veveriţele sunt animale obişnuite în Anglia, exemplarele albe reprezintă o raritate, întrucât doar o veveriţă din 100.000 se naşte cu albinism, potrivit statisticilor dintr-un raport publicat în 2010.

Claire Brimacombe, care administrează un site dedicat veveriţelor albe din Sussex, a dezvăluit, potrivit Agerpres, că astfel de exemplare au fost văzute de aproximativ 30 de ori în ultimele două săptămâni.

Albinismul este o maladie genetică rară, provocată de o mutaţie ce determină absenţa melaninei – pigmentul care colorează pielea, părul şi ochii -, rezultatul fiind că aceste animale au pielea şi blana albă, iar ochii lor sunt roşii.

Din cauza blănii şi pielii albe, animalelor care suferă de albinism le lipseşte camuflajul natural şi devin astfel o pradă mai uşoară pentru prădători.

Gena care determină albinismul nu este una dominantă, ceea ce înseamnă că urmaşii exemplarelor albinoase pot avea pielea şi blana în culorile obişnuite pentru speciile lor.

Primul număr din noul an al revistei Evenimentul Istoric apare pe 29 ianuarie 2021!

Descoperă în cele 116 pagini al primului număr din 2021 al revistei Evenimentul Istoric:

  • Secretele Dosarului „Pacepa” și lista celor 9 „trădători” condamnaţi la moarte de Nicolae Ceauşescu
  • Analiza unui fenomen istoric: Gloria și decăderea Statului Național – Legionar
  • Povestea fascinantă a singurei nave americane capturată de Coreea de Nord

Caută primul număr din 2021 al Evenimentului Istoric la chioșcuri sau accesează agoramag.ro și profită de ofertă! Abonează-te pe 12 luni și primești cadou colecția 2019!

 

Registration

Aici iti poti reseta parola