Evenimentul Istoric > Articole online > Angela Merkel prevestește Iadul pe Pământ. Cancelarul habar n-are cât va dura pandemia
Articole online

Angela Merkel prevestește Iadul pe Pământ. Cancelarul habar n-are cât va dura pandemia

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Ea a recunoscut că nu ştie cât va mai dura această situaţie, obiectivul fiind deocamdată dublarea numărului cazurilor de infectare la un interval de numai zece zile,.

”Nimeni nu poate spune astăzi cu certitudine cât va dura această perioadă dificilă”, a spus Merkel în mesajul ei transmis în fiecare sâmbătă.

Niciun semn pozitiv

”Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile”, a subliniat ea, potrivit Agerpres, în timp ce în Germania are loc o dezbatere tot mai intensă asupra oportunităţii renunţării la unele dintre restricţiile instituite.

Angela Merkel a oferit totuşi un indiciu, afirmând că unul din obiectivele autorităţilor germane este ca numărul noilor persoane infectate cu coronavirus să se dubleze la un interval de ”numai zece zile” pentru a nu satura sistemul medical, în prezent dublarea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 fiind observată după circa cinci zile şi jumătate.

”Încetinirea extinderii (epidemiei) este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament”, a explicat şefa guvernului de la Berlin, aflată ea însăşi în carantină la domiciliu după ce a avut contact cu un medic confirmat pozitiv, dar primele ei două teste au ieşit negative, urmând să mai efectueze încă unul.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor şi avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 403.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA